Cum a ajuns Nicuşor Dan la Primăria Generală, susţinut de PNL. Guşă: Frica lui Orban l-a făcut să susţină în mod absurd candidatul USR
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 iun 2022, 20:26
WhatsApp
Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan
Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat cum a ajuns Nicuşor Dan primar general al Capitalei, susţinut de USR, dar şi de PNL. 

"Pentru Nicuşor Dan, PNL in corpore şi chiar şi Klaus Iohannis sunt vinovaţi, şi vă spun şi de ce. Ei aveau un candidat la dispoziţie. Din pricina luptei lui Orban cu Rareş Bogdan, care trebuia să fie candidatul PNL, şi a faptului că Iohannis nu l-a mai apărat pe Rareş Bogdan, ne-am trezit cu Nicuşor Dan. Rareş Bogdan avea în acel moment scorul potrivit ca să aducă un primar liberal la Bucureşti. Frica lui Orban că vine Rareş Bogdan primar şi îi atacă fotoliul de preşedinte PNL l-a făcut pe Orban să susţină din toate puterile şi în mod absurd pe candidatul USR-ului. Aşa am ajuns aici. Dar nimeni dintre liberali, pentru că eu nu vorbesc doar despre Orban, nu s-a opus. Dacă ai un candidat bun la dispoziţie şi îţi iese că face scor mai bun decât Nicuşor Dan, îl arunci la gunoi doar pentru ca liderul să o ducă bine în continuare. Uite că nu a dus-o. 

La sectorul 1, tot liberalii ne-au căptuşit cu doamna Clotilde Armand. Niciodată nu era în stare să ajungă primar în sectorul 1, după cum s-a şi văzut. Era un sector respectabil, nu îţi era ruşine să te plimbi, nu vedeai gunoaie la tot pasul, nu te atacau şobolanii. Mai vedeai primarul pe străzi din când în când. Tot liberalii ne-au căptuşit cu treaba asta. Nu mă iau de USR, USR ăla a fost, ştiam de mult", a punctat Cozmin Guşă la Deferiţi Mass Media. 

"Rareş Bogdan ar fi fost harnic, activ. Ăsta e un poet"

"În Bucureşti ne-a trecut glonţul pe la ureche, şi vorbim de Violeta Alexandru. Eu zic că, pe lângă ea, Nicuşor Dan părea un candidat rezonabil. Pe Violeta Alexandru o vedeai la primărie? Aşa se pusese discuţia, Violeta Alexandru contra Firea", a replicat Val Vâlcu. 

"Violeta Alexandru nu avea cum să facă scor, oricât ar fi impus-o Ludovic Orban. Singurul care făcea scor, la momentul ăla, simpatic, nesimpatic, era Rareş Bogdan. Aş avea multe să îi reproşez lui Rareş Bogdan, dar ar fi fost harnic, activ. Ăsta e un poet", a mai punctat Cozmin Guşă. 

Mișcarea prin care firmele românești sunt puse cu ”botul pe labe”. Vor fi obligate să angajeze avertizori de integritate

Vineri, 3 iunie, a fost difuzată, la DCNewsTV, o nouă ediție a emisiunii „Deferiți mass-media”, realizată de analistul politic Bogdan Chirieac, consultantul politic Cozmin Gușă și jurnalistul Val Vâlcu. 

„Joi, am avut o conferință excelentă pe piața de capital (n.r. Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital), poate fi urmărită pe YouTube. Ce am aflat că pățesc firmele românești... Și că există o lege a ONG-urilor, dată de Raluca Prună... Noi nu am știut nimic din ce e în acea lege! Și felul în care ONG-urile dau în judecată exclusiv firme românești și le țin în judecăți până la sfântul așteaptă! Acela e sistemul de justiție, este adevărat că aici și legea este dificilă. Acum se așteaptă în Parlament Legea avertizorului de integritate. La firmă privată, vei fi obligat să angajezi avertizor de integritate pe cine îți spun ei și acela nu mai face nimic în companie. Îți face denunțuri. Ești obligat să-l plătești, nu poți să-l dai afară”, a spus Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”.

„Sunt 300.000 de firme private, IMM-uri. Vor fi încă 300.000 de angajări la stat, pe banii privaților”, a spus Val Vâlcu.

„Nu știu cât de mare trebuie să fie firma. Am înțeles că trebuie să aibă un număr minim de angajați. Vei fi obligat să ai avertizor de integritate”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„Să sperăm că nu o să treacă legea așa”, a subliniat Cozmin Gușă.

Revenind la subiectul cu ONG-urile, Bogdan Chirieac a făcut următoarele precizări: „Se dă în judecată firma românească de către un ONG. Mai vin 11 ONG-uri interveniente. Firma românească, cu avocați, cu cheltuieli, câștigă. Instanța, ținând seama că e ONG, dă 1.000 lei. După, un alt ONG te dă în judecată fix pe aceeași cauză. Fiind altcineva, nu este hărțuire în justiție. Și această morișcă, pur și simplu, pune cu botul pe labe firmele românești!”

„Eu dau exemplul instituțiilor publice. Dau exemplul Universității din București, care a fost hărțuită de Nicușor Dan cu ONG-ul lui. Nu știu câți ani, nu s-a putut construi în curte. Că sunt trei copaci, nu știu ce a găsit. Și tinerii din București au zis că e bine, nu ne trebuie școală, l-au votat. E foarte bine, tinerii din București plătesc, în momentul de față, 200.000 pentru un apartament, pentru că nu se mai construiește nimic în București”, a mai spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?