Cultivă usturoi fără să-l sădești în pământ. Vei strânge prima recoltă peste 10 zile 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cultivă usturoi fără să-l sădești în pământ. Vei strânge prima recoltă peste 10 zile. Sursa - pixabay.com
Cultivă usturoi fără să-l sădești în pământ. Vei strânge prima recoltă peste 10 zile. Sursa - pixabay.com
Nu toată lumea are grădină, dar asta nu înseamnă că nu poate cultiva usturoi.

Poți face acest lucru cu mare succes pe un balcon sau chiar pe pervaz. Vei obține prima recoltă în 10 zile.

Metoda nr. 1. Se ia o sticlă mare de plastic și i se taie gâtul. Umple sticla cu apă și deasupra pune  o căpățână de usturoi. Acum trebuie să aștepți apariția rădăcinii și a primilor lăstari verzi. După aceea, usturoiul poate fi transplantat într-un ghiveci cu pământ. De obicei, primele fire verzi apar după 10 zile.

Metoda nr. 2. Usturoiul poate fi cultivat nu doar în sol, ci și în apă. Pentru această metodă, trebuie să împarți căpățâna de usturoi în căței și să-i curăți de coajă. Pune cățeii pe o farfurie. Adaugă apă. Ai grijă ca apa să nu acopere de tot usturoiul. Pe măsură ce usturoiul încolțește va trebui să mai adaugi apă. După 10 zile, vei putea aduna prima recoltă de verdeață. Căței de usturoi încolțiți trebuie mutați, apoi, în ghivece cu pământ. Încearcă să cultivi usturoiul într-unul dintre aceste moduri. Cu siguranță vei reuși!

 

BONUS. Depozitați corect usturoiul pentru iarnă: cele mai populare și eficiente moduri

 

 

Usturoiul este una dintre cele mai populare legume, folosită pentru prepararea multor feluri de mâncare, dar și pentru tratarea și prevenirea unor boli. 

Dar cum se poate depozita corect usturoiul pentru iarnă? În special, toate căpățânile moi, lovite putrezite, tăiate sau deteriorate trebuie lăsate deoparte, deoarece nu vor rezista o perioadă lungă de timp.

Înainte de depozitare, usturoiul trebuie să fie bine uscat la soare, aproximativ 5 zile. În continuare, vorbim despre cele mai de succes și populare metode de stocare.


Înlocuiți pâinea din chiftele cu aceste ingrediente: vor fi suculente, sănătoase și savuroase  

Împletit în cunună. Această metodă era folosită de bunicile noastre. Pentru asta, tulpinile nu sunt tăiate ca de obicei, ci împletite și atârnate de cârlige. Se recomandă să depozitați cununile de usturoi într-o cameră întunecată (de exemplu, la mansardă, în subsol, în cămară sau balcon). Temperatura optimă de păstrare a usturoiului iarna este de la  - 2°C până la +4°C grade, iar umiditatea trebuie să fie între 60 și 80%. Vara usturoiul poate rezista la temperaturi de până la +20°C grade și o umiditate de 50-70%.

Cum să faci batoane energetice acasă: sunt sățioase și sănătoase

În cutii, coșuri sau pungi.  Aceasta este cea mai populară metode de stocare. Camera ar trebui să fie întunecată, iar temperatura optimă de depozitare să fie de la -2°C până la +4°C grade iarna, iar umiditatea - între 60 și 80%.  Indiferent de recipientul pe care îl utilizați, acesta ar trebui să aibă găuri pentru aer. Se recomandă să păstrați usturoiul departe de varză, cartofi, morcovi și sfeclă.

În borcane. În condițiile apartamentului, puteți depozita usturoiul în borcane de sticlă, bine spălate și uscate. Borcanele nu se închid cu capace și se pun într-un loc uscat și întunecat.


Cele mai ieftine cornulețe cu gem: fără lapte, fără ouă și fără unt

Presărat cu sare. Usturoiul din borcane poate fi acoperit cu sare, care va absorbi umezeala. De asemenea, pune sare și peste căpățânile de usturoi din cutii sau alte recipiente.

Presărat cu făină.  De asemenea, făina obișnuită este potrivită pentru a depozita usturoiul, deoarece are capacitatea de a absorbi excesul de umiditate. 

În ulei. De asemenea, puteți păstra cățeii de usturoi decojiți într-un borcan cu ulei la frigider sau congelator. Cățeii se pun în borcane curate.  Uleiul trebuie să acopere complet usturoiul, iar borcanele se închid ermetic cu un capac. Perioada de valabilitate a unui astfel de usturoi este de până la 3 luni. Nu își pierde proprietățile, iar uleiul capătă o aromă plăcută, putând fi folosit pentru prepararea de salate, sosuri și supe.

Mâncare din pulpe de pui și dulceață de ardei. Rezultatul te va uimi

În vin. Caței de usturoi decojiți pot fi păstrați în vin, alb sau roșu, până la 4 luni. Umpleți borcanele cu căței de usturoi și turnați deasupra vin alb sau roșu. Închideți ermetic borcanele cu un capac și păstrați-le în frigider. Pentru o aromă suplimentară, puteți adăuga ardei roșu, rozmarin, oregano și foi de dafin.

În oțet. Repetați aceeași procedură ca în cazul vinului, care trebuie înlocuit cu oțet.

Uscat în cuptor. Unul dintre avantajele usturoiului uscat este că se micșorează în dimensiune și  ocupă mai puțin spațiu de depozitare. Puteți folosi un deshidratator sau un cuptor pentru a usca usturoiul. Curățați usturoiul și întindeți cățeii pe o tavă, care trebuie dată în cuptor.  Usturoiul se usucă la 55 de grade până devine crocant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel