Culise PSD. Cum a decis Dragnea să îl propună pe Voinea premier
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO: Jurnalul.ro
FOTO: Jurnalul.ro
Senatorul PSD Şerban Nicolae a povestit cum a decis Liviu Dragnea să îl propună pe Liviu Voinea premier din partea partidului.

"Eu nu mă ascund, nu fug și nici nu dau vina pe altul. Tot ce știu eu este ce s-a discutat la ședințele cu grupurile parlamentare unde ni s-a spus - prima dată - că a fost un fel de strategie să nu facem niciun fel de propunere concretă. La a doua rundă de consultări, ni s-a spus că ne vom duce cu o candidatură, dar că domnul Dragnea nu ne-o poate spune, ci îi va zice direct lui Klaus Iohannis. Nu am fost de acord cu acest lucru, dar am acceptat ca atare. La urma urmei, nu trebuia să aflu de la televizor că Liviu Voinea este o propunere. În plus, era vorba despre o funcție publică. Nu poți să spui cu protejezi pe cineva ascunzându-i nominalizarea până în clipa când nu se mai poate. Este vorba despre funcții publice", a zis Șerban Nicolae la Antena 3 în emisiunea "100 de minute".

[citeste si]

Amintim că propunerea înaintată de PSD președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României a fost Liviu Voinea.

Liviu Voinea este membru al Consiliului de administraţie şi viceguvernator BNR. El este licențiat în economie, a terminat un master în Administrarea Afacerilor în cadrul School of Business, Stockholm University. Liviu Voinea este doctor în economie și are studii post-universitare în sociologia bunăstării.

Din octombrie 2014, Liviu Voinea este membru al Consiliului de administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României. Anterior, el a fost ministru delegat pentru buget în Ministerul Finanțelor Publice.

A mai avut funcțiile de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, activități și responsabilități în domeniul politicilor fiscale și membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie, Eximbank.
Liviu Voinea are și activitate didactică în cadrul Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, fiind profesor universitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel