Culise explozive despre partidul în care a intrat Dăncilă. Gușă: După partidul NOI al lui Rizea, de la Chișinău. Acolo se petrec treburi subterane
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook Viorica Dăncilă, Cozmin Guşă
Foto: Facebook Viorica Dăncilă, Cozmin Guşă
Cozmin Guşă a făcut mai multe dezvăluiri, în premieră, în cadrul emisiunii ”Deferiți mass-media” legat de partidul de stânga, nou înfiinţat, NOI - la care a aderat, de curând, şi Viorica Dăncilă.

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat în cadrul emisiunii ”Deferiți mass-media”, alături de Bogdan Chirieac şi Val Vîlcu, decizia Vioricăi Dăncilă de a se alătura partidului NOI. Reamintim că Viorica Dăncilă, fost președinte PSD și premier în perioada 2018 - 2019, a anunțat marți că pleacă din PSD și se înscrie în Partidul ”Națiune Oameni Împreună” (NOI). 

"Este un partid de stânga făcut să incomodeze PSD-ul. În spatele lui Dăncilă şi al partidului ei sunt mai multe nume care au fost tot timpul de stânga şi care contribuie, cumva, la ronţăirea PSD-ului. Mie nu-mi pare tare rău de PSD că, dacă nu se mişcă, să fie ronţăit, că aşa e în democraţie. Dar, clar, intenţia acestui partid este să ronţăie din electoratul PSD. O să vedeţi că lângă Dăncilă o să vină, uşor uşor, nişte oameni tot din stânga sau tot din PSD care o să ridice mâna că vor să meargă pe acel electorat" a mărturisit Guşă.

Partidul NOI, legătură cu partidul lui Rizea? 

Partidul NOI este condus de Bogdan Petrescu (președinte interimar), Francesco Șerban (președinte Interimar Consiliul de Proiecte și Strategii), Iulia Hirică (vicepreședinte), Răzvan-Gabriel Gogoț (vicepreședinte), potrivit site-ului partidului. Guşă susţine că partidul lui Dăncilă ar fi o clonă după partidul din Chişinău, cu acelaşi nume, al "fugarului" Rizea.

"Ce se întâmplă acum cu partidul NOI nu e semnificativ neapărat pentru Viorica Dăncilă, ci pentru motorizarea din spatele ei care poate să fie una destul de serioasă. Partidul doamnei Dăncilă este făcut pe modelul de la Chişinău, după partidul NOI al lui Cristian Rizea. Aceleaşi iniţiale, aceleaşi prescurtări. Felul în care partidul NOI a fost înfiinţat îmi spune mie că acolo se petrec nişte treburi subterane. Şi-o să mai fie, mai sunt partide. Marian Munteanu se pregăteşte să-şi facă, la rândul lui, un partid. Sigur, sunt ciorbe reîncălzite. Dar gândiţi-vă că vorbim de nişte partide cu nişte personaje care au, fiecare, în spate câte ceva, unii bani, alţii ştiinţă şi aşa mai departe" a mai spus Cozmin Guşă la DCNewsTV.

"Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook, în urmă cu câteva zile.

Reamintim că după înlăturarea de la șefia PSD, Viorica Dăncilă a obținut un post de consultant la Banca Națională. Partidul NOI a fost înregistrat definitiv în registrul partidelor politice în 13 ianuarie 2022, potrivit Tribunalului București.

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel