Cu ce trebuie să combini turmericul pentru beneficii maxime
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Turmericul se află în toul alimentelor cu numeroase beneficii pentru sănătate. Dar consumat în anumite combinații capătă proprietăți și mai puternice. 

Turmericul combinat cu ghimbir, morcovi și piper, împreună la aceeași masă, devin o combinație de superalimente cu beneficii mari pentru organism. 

Turmericul, ghimbirul și morcovii se potrivesc perfect împreună deoarece conțin unele dintre cele mai puternice ingrediente cu efect antioxidant, care se potențează unele pe altele în lupta contra bolilor.

Turmericul conține ca substanță activă curcumina, compusul ce îi conferă culoarea sa galbenă.

Ghimbirul conține gingerol, un compus fenolic responsabil pentru aroma revigorantă și gustul ușor iute.

Morcovii sunt surse bogate de betacaroten, un antioxidant puternic cu beneficii multiple asupra organismului.

Piperul este necesar pentru creșterea absorbției de curcumină din turmeric. 

Recomandarea medicului

Dr. Joseph Mercola, lider al medicinei funcționale din SUA, recomandă ca aceste trei superalimente – turmericul, ghimbirul și morcovii – să fie consumate împreună astfel încât puterea lor antioxidantă să fie maximă.

„Oamenii care consumă ghimbir, turmeric și morcovi – în combinație în același preparat – prezintă un risc scăzut de boli de inimă, cancer, diabet, precum și de numeroase boli cauzate de inflamație", susține dr. Mercola.

Preparate culinare

Turmericul, ghimbirul, morcovii și piperul pot fi folosite la preparate precum: supă cremă, legume sotate sau la cuptor. Se combină foarte bine cu dovlecei, ardei, cartofi dulci, broccoli, praz, ceapă.

Sucul de morcovi cu ghimbir și turmeric este ideal la micul dejun, îți oferă întreaga energie de care ai nevoie în prima parte a zilei. Se prepară din: 1 măr, 2 morcovi, o bucată de ghimbir (2 cm), un vârf de linguriță de pudră de turmeric. Ingredientele se pun în storcătorul de fructe, iar în sucul obținut se adaugă turmericul și, dacă dorești, puțin lapte de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel