Cu ce se ocupă Iosefina Pascal. Mesaj FURTUNOS: Ar trebui să fim indignați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mulți dintre dumneavoastră o știți pe Iosefina Pascal de la concursul organizat de Antena 3 - 100 România, dar puțini știți cu se ocupă.

Trăiește dintr-o pasiune extraordinară. Nu îi aduce bani, dar îi aduce multă satisfacție.

”Paul Hitter m-a motivat, indirect, să mă deschid asupra unui subiect despre care nu am vorbit în detaliu. Dacă ați auzit măcar o parte din poveste lui, știți deja că e un pictor foarte talentat si apreciat in afara. El a fost considerat super mișto de către Hashtag, până și-a exprimat părerile politice, fiind apoi ostracizat în comunitatea de hartisti. Același lucru mi s-a întâmplat și mie, în domeniul meu hartistic. Din "omul momentului", dorită de toți sponsorii la stand-uri și workshop-uri, la evenimente, am devenit instant indezirabilă și nefrecventabila, strict din cauza părerilor politice.

Deci, poate că v-ați întrebat ce dreacu' e cu poză mea de profil, ceva costum ciudățel, "în fine, ce-o vrea ea" , v-ați gândit. Eu fac costume, de la 0, de la faza de design, fie este designul propriu, fie aleg un personaj din filme/jocuri video/seriale și încep să iau măsuri, să-mi printez pattern-urile pentru decupaj, etc. Nu forjez metal, sau ceva de genul :)) pentru că efectiv nu am locul, lucrez strict în dormitorul meu la toate costumele. Folosesc materiale de tip foam (gândiți-va la spuma din care e făcut un covoraș de yoga), sau de tip rășină lemnoasă, câteodată chiar kit auto, dar e cam periculos de prelucrat înăuntru.

Cât costă un costum

Fiecare costum mă costă minim 1500RON, unele ajungând și până la 3000RON, cu materiale, vopsea, rășină, grund, pensule, LED-uri și livrarea lor, etc. Acum, ce fac cu aceste costume?

Particip la diverse concursuri de cosplay, costume play, implică atât fabricarea propriilor costume (acuratețe, complexitate, finisaj), cât și interpretarea cât mai fidelă a personajului ales, pe o scenă într-o scenetă de 5 minute, am multe DIPLOME și acolo :)) da' nu le postez decât la nevoie. E posibil ca unii dintre voi să mă fi văzut în reportaje pe tema asta la televizor. La noi e o chestie relativ nouă, cu muuulti sponsori din lumea IT-ului, tehnologiei, gaming-ului, telecomunicațiilor, etc, și ca in orice chestie nouă, de nișă și prea putin mediatizata, este multă bătaie de joc la adresă artiștilor care chiar își fac costumele de la 0 și nu le cumpără de-a gata de la chnezi. Bașca, organizatorii au politizat cam tot ce înseamnă convenții de benzi desenate, filme, gaming, aceste evenimente devenind un paravan pentru spălat bani, o să fac o postare separată deoarece mafia PDL e omniprezentă in treaba asta.

Un fel de hobby

De aceea, cine face asta pe bune și muncește de-i sar ochii din cap la un costum, o face în special pentru propria plăcere și pentru publicul/participanții la acele evenimente, în mare parte copii și părinții lor. Bucuria mea imensă e când plec după eveniment cu vreo 1000 de poze făcute acolo, copiii fiind super incantanti și evident cei avizați putând să aprecieze costumul la adevărata valoare.

Acu' începe partea interesantă, multe gagici care fac "cosplay" din afară, au cont pe Patreon, site-ul asta pe care are cont și Mălin Bot și prin care primește "donații". Ei, tipele astea, teoretic, primesc bani pentru a putea să-și facă mai multe costume, când de fapt toată treabă este o plată făcută către aceste tipe pentru a primi poze/video-uri nud și sexuale cu ele. Nimic nu e moca în lumea artisticariei, sau a jurnalismului "independent", am mai spus eu asta. De aceea, faptul că Bălin Mot primește donații de mii de dolari lunar, este practic o plată făcută pentru niște servicii prestate, sigur că nu se dezbrăca de banii ăștia (sper), ci protestează și manipulează.

De exemplu, eu am plătit deja anul acesta pentru niste materiale 6200RON, costul de livrare este pe măsură: 2300RON, nu am banii aceștia, nici pe aproape, deci voi mai aștepta si nu m-am gândit o clipă "Bă, da' cum ar fi să-mi fac si eu cont pe Patreon?". Pe lângă faptul că vreau să reușesc să strâng banii singură, când și cum o fi, m-am gândit asa: "Bă, dacă vine ANAF-ul? Bă, dacă îmi cer ăștia diferite chestii pentru aceste „donatii", dacă mă santajează?"

Și vin și-mi spun ăștia ca Bot, din diferite ONG-uri care in teorie ar trebui să se ocupe de cu totul alte lucruri, că primesc astfel de donații doar pentru că sunt ACTIVIȘTI PLIN DE CIVISM, ei producând, practic, NIMIC? Și nu îi controlează nimeni? Și zace legea privind finanțarea ONG-urilor în Parlament de 1 an jumătate? În timp ce eu lucrez luni de zile pentru un costum și durează chiar ani de zile să strâng banii pentru materiale, ca să pot să înveselesc niște oameni și să-mi expun o creație, până la urmă, în public, fără să câștig una de-un leu. Mi se pare doar incorect față de restul societății, care pentru hobby-uri, pentru artă, pentru o cauză, pun mormanel din banii lor, munciți, pe când altora le pică donații din cer pentru a distruge această țara. Toți cei care muncim, care am muncit, care plătim, sau am plătit la stat, toți cei care conviețuim în această țara și ne-am săturat de "sotzietatea tzivila" care este scutită de taxe, de verificări, de respectarea legii, ar trebui să fim indignați”, a povestit Iosefina Pascal.

VEZI ȘI: Borza, BOMBA ANULUI! Declarații EXPLOZIVE despre demisia din Parlament

(w670)

VEZI ȘI: Concurs Antena 3. Iosefina Pascal, la Bruxelles: Voi avea un discurs impecabil!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel