Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii, un amestec esențial, dezvăluit de grădinari. Sursa foto: freepik.com
Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii, un amestec esențial, dezvăluit de grădinari. Sursa foto: freepik.com
Grădinarii sunt conștienți că sezonul rece este o perioadă foarte delicată pentru plantele de interior.

Pe măsură ce temperaturile scad, plantele au nevoie de mai multă grijă pentru a le spori rezistența și a le permite să combată înghețurile de iarnă. Prin urmare, este necesar să te asigurați că nu faci erori care le-ar putea fi fatale. 

Pentru a ajuta florile să facă față mai bine perioadei de iarnă, iată câteva sfaturi de urmat și un amestec de casă foarte eficient pentru a proteja solul de îngheț.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Iarna florile intră în repaus vegetativ: în această perioadă este esențial să știi cum să le uzi. În sezonul rece, plantele trebuie udate doar atunci când solul de la suprafață este cu adevărat uscat. Nu uita că solul trebuie să fie în cele mai bune condiții pentru a asigura  o bună  creștere a plantelor. El este cel care hrănește plantele furnizându-le nutrienții necesari și permite drenarea eficientă a apei.

Pentru a avea grijă de plantele de interior în această perioadă, iată câteva sfaturi recomandate de grădinarii cu experiență.

- Nu folosi apă rece, ci mai degrabă apă la temperatura camerei. Acest lucru va evita șocul termic care poate afecta plantele.

- Temperatura din interiorul camerei în care ții plantele  este fundamentală. Asigură-te că florile nu stau lângă calorifer sau orice sursă de căldură.

- În decembrie și ianuarie, ar fi o idee bună să pui un strat protector deasupra solului pentru a proteja rădăcinile și tulpina de îngheț. Această soluție se aplică plantelor în ghiveci din interior, precum și celor de pe terasă, din grădină sau curte.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Majoritatea plantelor de interior au nevoie de 70-90% umiditate, ceea ce este imposibil de realizat într-un apartament. Pentru a remedia acest lucru, tot ce trebuie să faci este să plasezi un umidificator lângă plante.

Desigur, în magazinele specializate, poți cumpăra oricând produse specializate, destinate întreținerii plantelor, în special un amestec organic,  format din rumeguș și așchii de lemn. Acest amestec se pune pe lângă plante pentru a le proteja de înghețurile iernii.

Acest amestec poate fi pus atât în ​​ghivece, cât și în grădină, direct pe pământ pentru a  conserva plantele. De asemenea, acest amestec te scapă de buruieni.

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

Poți prepara un astfel de amestec acasă. Ai nevoie de paie, câteva frunze, rumeguș sau bucăți de lemn tăiate fin. Procedura este foarte simplă: amestecă bine toate aceste ingrediente într-un bol. Apoi pune câte puțin din acest strat protector deasupra solului plantelor. Astfel, solul va fi ferit de îngheț până în martie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel