Data actualizării:
Data publicării:

Cu ce animale nu ai voie să călătorești în tren. E scris în regulamentul CFR

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cu ce animale nu vei fi niciodată lăsat să urci în tren!

Dacă intenționați să mergeți într-o vacanță și să călătoriți cu animalul de companie, este esențial să vă familiarizați cu regulile și cerințele impuse de compania CFR pentru a evita amenzile.

Potrivit comunicatului emis de reprezentanții CFR, călătorii care doresc să călătorească cu animalele de companie trebuie să respecte anumite condiții. Unul dintre reguli interzice călătoria cu păsări, reptile și insecte vii în tren. Cu toate acestea, există excepții pentru anumite animale mici, care pot fi transportate doar în compartimentele vagoanelor de clasa a doua, cu condiția ca niciun alt călător să nu aibă obiecții.

„Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”, se arată în regulamentul CFR.

Mai trebuie știut că anumite rase de câini, considerate periculoase și agresvie, sunt total interzise în tre. Câinii de atac precum Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora, care prezintă caracteristici morfologice similare nu sunt acceptați în mijloacele de transport ale CFR. De asemenea, o regulă deosebit de importantă este obligativitatea purtării botniței de către toți câinii de companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel