Data publicării:

Cu cât se vinde o mașină de cusut Singer din 1800. Costă mai mult decât o maşină

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: OLX
foto: OLX
Cine nu-şi aminteşte de celebra maşină de cusut nemţească Singer? Astăzi e o piesă vintage de mare valoare şi poate fi achiziţionată de colecţionari la un preţ... exorbitant.

Colecționarii de obiecte vintage sunt întotdeauna în căutare de comori. Pe lângă monede vechi şi piese cu valoare de muzeu există şi celebra maşină de cusut de epocă după care românii alergau la începutul anilor 2000 pentru că se credea că are în componenţa ei o plăcuţă de aur care ar putea fi valorificată. Ulterior s-a descoperit că plăcuţa e din aur industrial care nu poate fi prelucrat, şi astfel elanul celor mai mulţi s-a topit.

Cu toate acestea, încă prezintă un mare interes pentru cei care caută în permanenţă "minunăţii" din vremuri apuse. Aşa se face că un bărbat din Arad a postat recent pe un site de anunțuri faptul că vinde o mașină de cusut Singer. Preţul nu nici pe departe unul mic. În descriere acesta spune că obiectul fabricat în Scoția, în anul 1800, a fost foarte bine întreținut și e în stare impecabilă.

„Vând mașina de cusut Singer în stare foarte bună. Bine întreținută. În stare de funcționare”, conform unui anunț postat pe OLX de Călin din Arad.

Bărbatul a mai precizat că a fost fabricată în Scoția, în 1800. „Model deosebit. Preț 25.500 de euro negociabil”, adaugă sursa citată.

Diferența de preț dintre o mașină de cusut Singer și una nouă, tot de la Singer, e uriașă.

În prezent, cei interesaţi pot găsi un astfel de produs nou la un preț între 500 și 900 de lei.

De remarcat că Singer Model 1 și Singer Model 2 aveau un aspect primitiv înainte de 1860. Ulterior au apărut alte două modele mai rafinate, modelul Singer Turtleback și modelul Letter A. La ora actuală, cele mai căutate sunt Singer 221 și 222 Featherweight.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel