Cum arătau liderii politici ai României în ziua nunții - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Regi, președinți de stat sau lideri de partide, cei mai reprezentativi politicieni ai României de astăzi au optat  la un moment dat să îmbrace hainele de miri. Sfioși și cu zâmbetul pe buze, dar și încrezători că au făcut alegerea perfectă, cu toții au trăit din plin emoțiile care însoțesc orice bărbat în ziua căsătoriei, trări cu mult diferite de cele de pe scena politică.

O poveste frumoasă de iubire este cea dintre Regele Mihai I şi Regina Ana, căsnicia lor rezistând și acum, după 66 de ani. S-au cunoscut la Londra şi, după doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a rămas fidel de-a lungul vieții unei singure soții, Nina, recunoscând că este un romantic incurabil. Și căsnicia lor numără mai bine de șase decenii, iar despre nuntă fostul președinte povestea în urmă cu trei ani că a fost una fără lăutari. "A fost dragoste la prima vedere şi consolidată în timp. Amândoi suntem firi romantice", mărturisea Ion Iliescu.

În ceea ce-l privește pe președintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, cei doi s-au cunoscut în 1973, la un ceai dansant, pe când actualul șef al statului era un tânăr ofiţer de marină, iar cea care avea să-i devin soţie, o frumoasă absolventă a Şcolii de Tehnica Comercială din Constanţa. Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru foarte intim, alături de părinţii lor şi de cei mai buni prieteni. După aproape patru decenii împreună, preşedintele şi soţia sa rămân încă extrem de apropiaţi, scrie România TV.

Cât despre fostul președinte al PSD și fost premier Adrian Năstase şi soţia sa, Dana, ei formează un cuplu de aproape trei decenii, fiind căsătoriți din 1985.

Tot un familist convins este și fostul candidat la președinție Mircea Geoană, care este căsătorit cu  Mihaela de 20 de ani, căreia îi poartă și acum o dragoste puternică, dacă este să ne amintim discursul fostului președinte al PSD, din noaptea alegerilor din decembrie 2009, când s-a crezut preşedinte.

Un alt politician statornic este Corneliu Vadim Tudor. Deşi a declarat că s-a iubit cu o mie de femei în tinereţe, liderul PRM spune că, după ce s-a căsătorit cu Doina în 1987, s-a cuminţit şi a rămas fidel soţiei sale.

2008 a fost însă un an plin pentru premierul Victor Ponta, care a bifat două evenimente majore: căsătoria religioasă cu Daciana Sârbu şi botezul fiicei lor, Irina Octavia, după ce cu un an înainte cei doi s-au cununat civil în China. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel