Cu acest truc nu vei mai avea mucegai la ferestre. Iată cu ce trebuie să ștergi prin colțuri
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cu acest truc nu vei mai avea mucegai la ferestre. Iată cu ce trebuie să ștergi prin colțuri / Foto: Pexels
Cu acest truc nu vei mai avea mucegai la ferestre. Iată cu ce trebuie să ștergi prin colțuri / Foto: Pexels
Află în articol ce trebuie să faci pentru a scăpa de mucegaiul de la ferestre.

Mucegaiul de la ferestre apare din cauza umidității foarte ridicate. Combaterea mucegaiului este inutilă dacă cauza apariției sale nu este eliminată. Ciuperca de pe fereastră apare dacă aceasta este instalat incorect. Când problema umidității este rezolvată, puteți începe să curățați suprafețele pe care mucegaiul a reușit să le ocupe, scrie mk-kalm.ru.


Cum să scapi de mucegaiul de la ferestră



Dacă mucegaiul apare în mod regulat, în ciuda măsurilor constante luate pentru a-l îndepărta, ar trebui să solicitați ajutor de la specialiști.

Cele mai eficiente remedii pentru mucegai sunt înălbitorul și sulfatul de cupru. Aceste substanțe nu vor lăsa urme de ciupercă, vor îndepărta murdăria și vor dezinfecta suprafața.

Trebuie să lucrați cu mănuși și o mască. Clorul este diluat cu apă într-un raport de 1:5. Dacă se folosește sulfat de cupru pentru curățare, se iau 100 g la 10 litri de apă.

Înainte de aplicarea compoziției, suprafața este tratată cu apă și bicarbonat de sodiu dizolvat. Datorită acestui truc, sporii ciupercii nu se vor împrăștia prin aer. După utilizarea produsului principal, adică fie cel pe bază de clor, fie cel pe bază de sulfat de cupru, suprafața trebuie este spălată cu apă cu săpun.

Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți


Cel mai comun mod de a combate mucegaiul este oțetul obișnuit de masă. Se folosește nediluat. Aplicați oțet pe zona afectată și lăsați să se usuce complet. După aceea, ar trebui să fie spălat. Repetați procedura de mai multe ori.

Important: Puteți folosi oțet pentru a lupta împotriva mucegaiului, desigur, într-un apartament. Regula principală este să aerisești bine camera.

Peroxidul de hidrogen va ajuta dacă zona infectată cu mucegai este mică. Spre deosebire de cele două produse anterioare, acesta este inodor. Aplicați peroxid de hidrogen timp de 10-15 minute. Apoi ștergeți zona infectată cu o perie sau doar o cârpă. Clătiți cu apă curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel