CTP critică dur tensiunile din USL pentru SR Stănescu: O bătaie de joc
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Editorialistul de la Gândul, Cristian Tudor Popescu, critică amenințările cu ruperea USL, în urma declarațiilor senatorului liberal Sorin Roșca Stănescu, apreciind că ele reprezintă "o bătaie de joc" la adresa celor care, prin votul lor, i-au adus la putere. 

"Nu cred că cel mai important este cât de lungă va mai fi viața USL. Importantă este imaginea USL în ochii votanţilor lui, în ochii celor care i-au adus pe cei de la PNL și PSD la 70% în Parlament. Ce văd acum aceşti oameni? Aud că se pronunţă cuvintele 'cea mai gravă criză din istoria USL' în legătură cu ceva ce nu înţeleg şi nici nu-i interesează să înțeleagă. (...) A pronunţa astfel de cuvinte maximale - "cea mai gravă criză", ruptură", "nu putem merge mai departe" - în raport cu acest subiect, nu cu chestiuni cu adevărat de importanță pentru public,în legătură cu pensii sau salarii, cu politici de dreapta sau de stânga, este o bătaie de joc la adresa votanţilor USL, asta dincolo de toate convulsiile, de colicile astea interne ale coaliției", a afirmat C.T. Popescu, joi seară, la România TV, într-o intervenție telefonică.

Viitorul USL depinde de relația dintre Ponta și Antonescu

Viitorul USL depinde de relaţia dintre cei doi copreşedinţi ai acesteia, a mai arătat CT Popescu, întrucât, asemeni și celorlalte coaliţii din politica românească, și aceasta este bazată pe persoane. "După cum la baza Alianţei D.A. a stat înțelegerea dintre Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, la baza USL stă relaţia dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu. Dacă relaţia personală dintre cei doi se alterează dincolo de un anume prag, coaliţia nu va mai fi posibilă. Nu este normal ca cei doi să ajungă în spațiul public la escaladarea acestui conflict, care ar fi trebuit clar rezolvat de ei ca președinți de partid și ca persoane particulare, în ultimă instanță Era de competenţa lor să rezolve subiectul Sorin Roşca Stănescu care nu era un subiect de anvergură, cum a fost numirea procurorilor", a spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a spus că cei doi lideri trebuie să facă şi presiunilor din partidele pe care le conduc în legătură cu modul în care ar trebui să decurgă colaborarea dintre PSD şi PNL. "Domnul Ponta nu putea înghiţi prea mult de la Sorin Roşca Stănescu pentru că îi scădea coeficientul de autoritate în partid. Pe de altă parte, Crin Antonescu nu-l poate da afară pe Roşca Stănescu ca să nu dea apă la moară celor care spun că a subordonat partidul PSD-ului", a mai comentat CT Popescu, în opinia căruia Sorin Roșca Stănescu nu va fi exclus din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel