CSM l-a EXCLUS din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, din cauza TikTok-ului: Într-un filmuleț tai gardul viu, în altul curăț o piscină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, prin decizia CSM. 

TikTok-ul i-ar fi pus capac celebrului judecător Cristi Danileț. Aparițiile sale pe rețelele de socializare n-ar fi fost privite cu ochi buni de breasla judecătorilor. Prin urmare, judecătorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț, a fost aspru sancționat de Secția pentru judecători a CSM, respectiv cu excluderea din magistratură. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ, ceea ce judecătorul a anunțat că va și face. 

Judecătorul ar fi fost găsit vinovat, în baza art. 99 din Legea 303/2004, de ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. 

Prima reacție a judecătorului Cristi Danileț

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este ”conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ÎCCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție.” a scris Cristi Danileț, pe Facebook. 

Vezi aici imaginea în care Cristi Danileț se prezenta în timp ce tăia gardul viu

În trecut, aparițiile sale pe TikTok l-au adus în atenția presei pe judecătorul Cristi Danileț, care nu s-a ferit să apară în tot felul de situații. Și Mircea Badea a comentat filmulețul invocat de acesta, în care taie gardul viu: ”Să vedem, totuși, un magistrat din România, Cristi Dănileț, este judecător, care se postează pe TikTok. E foarte mișto, sunt fan, îmi place să văd magistrați, oameni care bă... Dumnezei pe pământ! Deci magistratul e Dumnezeu pe pământ, mai ales dacă este judecător.”

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel