Cseke Attila: Clasificarea spitalelor încheiată, 7 sunt în categoria întâi, 58% în patru şi cinci
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cseke-attila
cseke-attila

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat şi că şapte unităţi au fost încadrate în categoria întâi, cea mai înaltă, iar aproximativ 58% dintre unităţi au fost clasificate în clasele patru şi cinci.

Au fost depuse 460 de dosare pentru clasificare, a spus Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, 347 de unităţi sanitare au fost clasificate, iar cele mai multe - aproximativ 58% - au fost încadrate la categoriile a patra şi a cincea. Astfel, 124 de unităţi au fost încadrate la categoria a patra şi 96 în a cincea.

În categoria întâi au fost încadrate şapte spitale, dintre care două din Bucureşti - Spitalul Universitar de Urgenţă şi Floreasca - şi câte unul în Constanţa, Timişoara, Cluj- Napoca, Iaşi şi Târgu Mureş.

Ministrul a mai spus că de la 1 iunie se introduc pentru prima oară reguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lor de competenţă şi de clasificarea obţinută.

"Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare, ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toti cei care deţin aceste spitale", a precizat ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel