Criza plasticului. Serviciul de Evidența Persoanelor din Galați nu mai poate elibera buletine
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Serviciul de Evidență a Persoanelor din Galați nu mai poate elibera cărți de identitate din cauza lipsei plasticului pe care se imprimă documentele.

Noi cărți de identitate nu vor mai putea fi eliberate la Galați, din cauza crizei create de plasticul pe care sunt printate documentele. Situația este replicată în toată țara, la nivelul fiecărui județ, iar reprezentanții Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date au evitat să ofere clarificări, relatează Monitorul de Galați.

Materialul special este distribuit către toate unitățile din țară de la București. 

În Galați întârzierile depășesc termenul normal de 30 de zile, dar și pe cel de 15 zile în plus, pentru situațiile excepționale. Cărțile de identitate sunt eliberate cu o întârziere de aproximativ o lună și jumătate. Cei cărora le-au expirat cărțile de identitate după 1 martie 2020, pot continua să o folosească în relația cu instituțiile statului, conform legii 55/2020. Perioada de grație se extinde la 90 de zile de la terminarea pandemiei. Reversul medaliei este acela că românii cu buletinul expirat nu pot ieși din țară și nici nu pot face operațiuni bancare la ghișeul băncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel