Data publicării:

Criză gunoi Sectorul 1. Tanczos Barna: Sunt mormane de deşeuri şi acum pe stradă. Este incredibil!

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că ceea ce se întâmplă acum, cu gunoiul, în Sectorul 1 este "incredibil". 

"În loc ca în ultimii zece ani să se construiască sisteme de sortare, de depozitare, funcţionale, la nivelul Bucureştiului, s-a plătit din bani publici taxa de gunoi, acolo unde fiecare cetăţean ar fi trebuit să plătească serviciul respectiv, acolo unde s-au dus sute de milioane de lei, anual, din bani publici, către prestatorul de servicii, nu s-a construit nimic.

Deci astăzi, aceste autorităţi locale sunt dependente, total, de capacităţile de depozitare de la companiile private, de capacităţile de sortare de la companiile private, sunt dependente total de modul în care se organizează colectarea, şi ajungem în situaţiile de criză pe care le vedem.

Am văzut şi eu acum, trecând prin acest sector (n.r. – Sectorul 1) ce înseamnă să ai mormane de deşeuri şi acum pe stradă. Este incredibil! Dar aceste autorităţi – încă o dată – în loc să investească în sisteme funcţionale, au preferat, din diverse motive, politicianiste sau nepoliticianiste, să facă altceva. Deci până nu vom construi sisteme vom avea probleme foarte mari", a declarat, în cadrul dezbaterii “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”.

VIDEO: 

Youtube video image

Teme de dezbatere

România se luptă de 30 de ani cu poluarea. Strategiile naționale în acest sens au rămas fără răspuns, situația fiind din ce în ce mai îngrijorătoare.

Soluțiile momentului la criza de mediu: Economia circulară și planul de implementare pentru România. De ce este nevoie pentru a crește potențialul economiei circulare în România.

Colectarea selectivă în România bate pasul pe loc: situația la zi. Planul național pentru gestionarea deșeurilor și stadiul implementării acestuia

Cea mai mare problemă de mediu a României o reprezintă, în opinia experților europeni pericolul gropilor de gunoi supraaglomerate și, implicit, lipsa unor platforme de deșeuri moderne. Care este situația în acest moment? Cum putem opri ”importul” masiv de gunoaie? De ce nu se poate rezolva această problemă majoră pentru România? De când vom plăti sancțiuni uriașe?

Lacune legislative? Instituții care nu-și fac treaba? Lipsă de implicare la nivel de autorități centrale și locale? Sau mize uriașe pentru cercuri de interese? Scenariul autorităților centrale versus propunerile autorităților locale.

Dezbaterea despre mediu nu se limitează aici: Sol-aer-apă: unde sunt probleme majore? Ce se intâmplă cu calendarul Green Deal?

Strategii guvernamentale vs investițiile private de mediu. Proiectele mediului de afaceri pentru stoparea poluării PNRR și noile investiții de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel