Data actualizării:
Data publicării:

Criza facturilor. Premierul Ciucă, ședință de urgență cu miniștrii Energiei, Finanțelor și Agriculturii

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Nicolae Ciucă / Foto: Gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: Gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă are o întâlnire de lucru, astăzi, cu miniștrii Energiei, Finanțelor și Agriculturii. La ora 09.00, premierul a discutat cu ministrul Cîmpeanu. 

Pentru astăzi, 7 februarie, premierul Nicolae Ciucă a convocat mai mulți miniștri. Iată ce se află pe agenda premierului:

Ziua a început cu o întâlnire de lucru cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe tema 'măsurile pentru implementarea Proiectului ”România Educată” - Palatul Victoria', de la ora 09:00. 

La ora 10:00, premierul Nicolae Ciucă participă la reuniunea BEX a PNL.

Două ore mai târziu, Ciucă are întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Tema este 'analiza impactului măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energie pentru protejarea populației și a mediului de afaceri', potrivit unui anunț publicat pe site-ul Executivului. 

VEZI ȘI: Criza facturilor. Moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu, dezbatere în plen

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, va fi dezbătută luni în plen, urmând să fie supusă votului miercuri. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni dimineață, că nu are nicio emoție în legătură cu votul la moțiunea simplă depusă de USR contra sa. 'Chiar n-am nicio emoție. Suntem într-o coaliție', a declarat Virgil Popescu referindu-se la cum va vota PSD la moțiunea depusă de USR.

USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată 'Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României'. Potrivit USR, ministrul Popescu 'periclitează' în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie. Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit 'şansa' să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă 'a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani'.

Citește continuarea articolului aici.

VEZI ȘI: USR, ședință decisivă după înregistrarea cu Dacian Cioloș

Biroul Național al USR ar urma să se reunească luni, începând cu ora 10.00, într-o ședință.

Amintim că, duminică seară, Adrian Ursu a difuzat o înregistrare audio cu Dacian Cioloș. 'Breaking news! Avem înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare', a spus Adrian Ursu, duminică seară, în cadrul unei ediții speciale.

Ulterior, la Antena 3 a fost difuzată înregistrarea audio cu Dacian Cioloș: 'Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul acesta nu este votat.... pentru că voi puteți să ziceți nu vrem să-l votăm, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig. (...) Doar că atunci eu îmi asum consecințele și îmi prezint demisia.' Mai multe detalii, AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel