CRIZĂ ECONOMICĂ. Imagine CRUNTĂ cu românii în starea de alertă. Ministrul Petrescu: Oamenii renunță la TOT!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre ”adevăratul barometru al eficienței măsurilor Guvernului”.

El a făcut referire la imaginea cruntă cu românii care stau la coadă la casele de amanet unde renunță la tot felul de bunuri de valoare, pentru a-și asigura traiul minim.

”Dincolo de comunicarea sterilă a Guvernului Orban, cu mesaje rupte de realitatea cotidiană care a atins cote dramatice din perspectiva lipsurilor economice, românii, din păcate, se așează la coadă la casele de amanet, unde renunță la tot felul de bunuri de valoare, pentru a-și asigura traiul minim, pentru ei și pentru familiile lor. Procentul de abandon al bunurilor la casele de amanet, înainte de criza economică provocată de coronavirus era de 10%, astăzi a urcat la peste 50%, conform afirmațiilor reprezentanților sectorului de profil.

România, din pacate, înregistrează un eșec major sub guvernarea liberală în a gestiona redresarea mediului de afaceri, excelând doar la cel mai mare număr de amenzi aplicate propriilor cetățeni din Uniunea Europeană, cea mai mare valoare a amenzii raportată la venitul mediu și cel mai mic procent din PIB dirijat către măsuri economice de susținere a mediului de afaceri, grav afectat de ultimele luni de blocaj al fluxurilor comerciale”, a spus Alexandru Petrescu pentru DC News.

Guvernarea liberală rămâne încremenită într-o bursă a promisiunilor proiectate într-un viitor incert, tranzacționând speranța mediului de afaceri pentru a-și cumpara timp, pierdut ulterior în planuri iluzorii, fără aliniere calendaristică, fără a indica surse bugetare sau extra-bugetare, cu acte normative fără metodologie, amendate și modificate ulterior în nenumarate rânduri, generând birocrație și sufocându-se în propria-i neputință. 

Prestația mediocră a echipei guvernamentale este acompaniată de o dorință rapace de îndestulare a portofoliului de firme arondate politic, cu licitații eludând nu doar bunul simt și logica de selecție, ci și reguli și reglementări aplicabile și în situații de urgență sau alertă.

Perspectiva imediată este sumbră, economia românească își pierde pe zi ce trece elasticitatea, capacitatea de detentă esențială pentru a-și reveni la indicatorii economici anteriori crizei generate de coronavirus. Regresul mediului de afaceri este acut și se cronicizează sub forma unei depresii economice generalizate, trendul descendent devine general asumat ca realitate, cu un impact negativ în pierderea definitivă a sute de mii de locuri de muncă, antrenând o scădere abruptă a veniturilor pe termen lung.”, a conchis fostul ministru al Economiei pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel