Cristoiu: Ponta induce românilor ideea nerespectării Constituției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cristoiu
cristoiu

Victor Ponta induce în cadrul populației ideea că nu trebuie să respecte Constituția, a declarat Ion Cristoiu în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", de luni seara. Cristoiu a arătat că este neconstituțional să se desfășoare alegerile parlamentare în octombire, deoarece conform Constituției, în 20 de zile de la alegeri trebuie convocat noul Parlament, iar mandatele actualilor parlamentari expiră la jumătatea lui decembrie.

 „Fiind vorba de un mandat de patru ani, care potrivit Constituției parlamentarii nu pot să își înceteze acest mandat nici măcar cu o zi înainte de începerea mandatului anterior.Aici cred că mandatul acesta nu e în ziua alegerilor, ci când au depus jurământul. Și au depus jurământul pe 19 decmbrie [2008], deci mandatul potrivit Constituției cu C mare – păcat că nu am una la mine, ca să îi dau în cap domnului Ponta cu ea – deci potrivit acelui articol din Constituție mandatul se termină pe 16 decembrie. În consecință, nu pot fi ținute alegeri mai devreme de încheierea acestui mandat,” a spus Ion Cristoiu

„Acordul politic nu poate să pună la îndoială Constituția. Dacă noi vehiculăm această teză, îi invățăm pe români că nu trebuie să respecte procedurile – legile și procedurile. Or, legile trebuie respectate,” a mai zis Cristoiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel