Cristina Neagu a revenit în teren cu o victorie. Ce spune despre genunchiul operat
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cristina Neagu, CSM Bucuresti - foto: @CSMBOfficial - FB
Cristina Neagu, CSM Bucuresti - foto: @CSMBOfficial - FB
Cristina Neagu a reușit o revenire perfectă la CSM Bucureşti, în meciul cu Perla Lublin, reușind să marcheze patru goluri.

Cristina Neagu a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că este foarte fericită de faptul că a reuşit să joace primele sale minute în meciul cu formaţia poloneză MKS Perla Lublin din Liga Campionilor după ruptura de ligamente suferită la sfârşitul anului trecut, ea precizând că nu a simţit niciun fel de dureri la genunchi cât timp s-a aflat pe teren.

"Sunt aproape 10 luni de la operaţie, a fost o perioadă grea pentru mine. Lucrurile nu au mers aşa cum mi-am dorit în recuperarea la genunchi, dar mă bucur foarte tare că am reuşit ieri să strâng primele minute de joc într-un meci oficial. Sper ca de acum încolo genunchiul să fie bine, să fiu sănătoasă şi să joc puţin câte puţin în fiecare meci. Genunchiul arată destul de bine după meci, nu am văzut modificări prea mari. E clar că am nevoie de mai multă recuperare şi am nevoie să am mai multă grijă de mine în mod special după meciuri, şi asta o să fac. Nu am simţit nicio instabilitate, nicio durere în timpul meciului, m-am gândit doar la ceea ce am de făcut pe teren. Deci în timpul meciului nu am simţit absolut nimic, nu am avut niciun fel de problemă. Una peste alta mă declar foarte fericită şi mulţumită după ziua de ieri", a spus ea la întoarcerea formaţiei CSM Bucureşti din Polonia.

Neaşteptat de bine pentru mine

"Înaintea meciului am avut foarte mari emoţii în vestiar, dar atunci când am intrat am uitat de tot, şi de emoţii şi am încercat să joc cât pot de bine, pentru că anterior reuşisem să fac doar două antrenamente de handbal. Nu ştiam exact cum vor sta lucrurile, cum o să mă simt şi ce să ce o să reuşesc să fac pe teren. După 10 luni de zile cu doar două antrenamente nu e chiar atât de simplu, însă lucrurile au ieşit chiar foarte bine, aş spune neaşteptat de bine pentru mine, mai ales că am obţinut şi victoria acolo", a adăugat handbalista.

Neagu a subliniat însă faptul că revenirea sa în echipă se va face treptat pentru a nu risca o recidivă.

"Cel mai mult în această perioadă m-a motivat dragostea pentru ceea ce fac. Chiar dacă am avut aceste probleme la genunchi, m-am chinuit destul de mult, mai ales în ultimele luni, pentru că mi-am dorit foarte mult să revin şi să joc şi eu primele minute. E clar că am nevoie de timp şi chiar dacă ieri a fost o revenire reuşită, am nevoie de mult mai mult timp ca să mă pun pe picioare din toate punctele de vedere. Însă este un început şi vreau să mă bucur de ceea ce am reuşit în acest moment. Pentru mine acum este important să o iau pas cu pas, să am grijă de genunchi, de sănătatea mea, şi să încerc să dau tot ce am mai bun la fiecare antrenament şi la fiecare meci", a precizat Cristina Neagu.

Obiectiv: Final4-ul Ligii Campionilor

Aceasta a menţionat că obiectivul formaţiei bucureştene nu poate fi decât calificarea în Final4-ul Ligii Campionilor: "O să vedem în perioada următoare cum o să arate echipa cu Cristina Neagu. Oricum, echipa a jucat foarte bine în ultimele săptămâni, mergem foarte bine şi în Liga Campionilor, la fel şi în campionat, aşa că eu sper să fie totul bine în continuare şi să obţinem numai victorii. În fiecare an ne dorim să ajungem în Final4 şi să facem performanţă, dar încă e foarte devreme, suntem abia în prima grupă în Liga Campionilor. Lucrurile merg foarte bine, nu am pierdut niciun meci deocamdată şi ne dorim să o ţinem pe această linie. E un drum foarte lung până în luna mai, vom avea adversari puternici în grupele principale, de aceea e greu de prezis ce se va întâmpla. Dar noi ne antrenăm şi ne dorim să ajungem în Final4 ca în fiecare an".

Cristina Neagu la națională

Cristina Neagu speră să poată juca pentru echipa naţională a României la Campionatul Mondial de handbal feminin care va avea loc în Japonia, între 30 noiembrie şi 15 decembrie. "Deocamdată nu am niciun plan la naţională, însă am ţinut legătura şi cu selecţionerul Tomas Ryde în ultima perioadă. Aşa cum ştiţi, îmi doresc să joc pentru echipa naţională, însă e clar că în momentul de faţă sănătatea este cea mai importantă. Şi dacă am să merg la Campionatul Mondial cu siguranţă voi avea un program bine stabilit împreună cu Tomas, pentru că am nevoie de timp şi de mai multe zile de recuperare, mai ales în perioada următoare. Aşa că va fi un program bine stabilit şi sper să pot să joc. Cu siguranţă nu atât de mult ca înainte, dar important e să fiu alături de fete acolo", a mai spus ea.

Despre revenirea Cristinei Neagu pe teren, într-un meci oficial, a vorbit și antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Adrian Vasile.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior în partida dintre România şi Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franţa - EHF EURO 2018.

Duminică, ea a revenit pentru prima oară pe teren într-un meci oficial în întâlnirea din deplasare pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei poloneze MKS Perla Lublin (scor 28-19), în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel