Cristian Seidler: Îl vom susține pe Vlad Voiculescu care nu este nici pe departe penal
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Seidler (USR) susține că, în pandemie, Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, nu avea cunoștință de vreo clauză privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Doi foști miniștri ai Sănătății din timpul pandemiei, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, sunt acuzați că au prejudiciat statul român cu un miliard de euro prin achiziția de vaccinuri. Alături de cei doi, în dosarul instrumentat de DNA, se află și fostul premier din aceeași perioadă, Florin Cîțu.

”Procurorii spun că aici nu este vorba despre oportunitate, ci despre faptul că decizia pentru aceste doze în plus s-a făcut în nelegalitate. Adică fără avizele necesare, fără documentația, în spate, necesară, deci nu e vorba de oportunitate care să aibă legătură cu decizia CCR, ci de legalitate”, a precizat moderatoarea Andreea Sava în privința dosarului DNA, în care sunt vizați cei trei oficiali.

În acest context, deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că această documentație poate ”acum să vină de la Ministerul Sănătății, pentru că toată campania de vaccinare era de fapt la Comitetul Național de Vaccinare, în asemenea hal, încât chiar dvs ați vorbit despre acea clauză, în care România putea să spună: Producătorule, nu mai avem nevoie de următorul lot de vaccinuri.  

Ministerul Sănătății nu avea informații despre existența acestei clauze. Contractul acela, încheiat de Uniunea Europeană pentru toate statele membre nu era în cunoștința Ministerului Sănătății”, a declarat Cristian Seidler, la Antena 3 CNN. 

Mai mult, Andreea Sava l-a întrebat pe deputatul USR, dacă îl crede ”pe cuvânt pe dl Vlad Voiculescu”, care nu trebuie să își demonstreze nevinovăția, ”de ce vă temeți atât de tare că acest dosar să fie investigat, căci acum nu se decide nici să meargă Vlad Voiculescu la pușcărie, nici nimic, doar să se înceapă urmărirea penală. Atât s-a cerut președintelui României”.

”Nu, nu ne temem să se investigheze această chestiune. Ne temem că acest dosar a început foarte strâmb. Și vă spun doar un singur lucru. Acuzația este de un miliard de euro daună. Ei bine, din acest miliard, pe care îl vede DNA-ul, întâmplător exact aceeași cifră pe care o vedea și PSD-ul în ultimii ani, dl. Rafila, ministrul actual al Sănătății, a demontat-o ieri, spunând că România doar jumătate de miliard a plătit. Deci cum putea să existe daună de un miliard când s-a plătit doar o jumătate de miliard?

De aici este un mare semn de întrebare asupra onestității a ceea ce s-a publicat din partea DNA-ului”, a mai spus Cristian Seidler.

Deputatul USR, întrebat dacă-l va susține pe ”penalul, după definiția USR” Vlad Voiculescu ca și candidat, a răspuns: ”Definiția USR pentru penal a fost tot timpul condamnat definitiv așa cum era și Liviu Dragnea la vremea respectivă. Așadar, așa cum am mai afirmat, îl vom susține pe Vlad Voiculescu care nu este nici pe departe penal”. 

Citește și: Vaccinuri vs. rachete. Bogdan Chirieac: Am dat 5 miliarde de euro. Dorința e să nu le folosim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel