Cristian Popescu-Piedone a inaugurat noua Piaţă Berceni Olteniţei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a inaugurat, joi, noua Piaţă Berceni Olteniţei, care deserveşte o zonă cu aproximativ 35.000 de locuitori.

Piaţa este administrată de o societate comercială, în baza contractului de asociere în participaţiune, aprobat de Consiliul Local Sector 4 prin hotărârea cu nr. 20/1999. Investiţia, însumând 870.000 de euro fără TVA, este privată şi a presupus schimbarea în totalitate atât a arhitecturii, cât şi a faţadei pieţei. Lucrările de modernizare au demarat în luna februarie şi au fost finalizate la 1 iunie.

„Piaţa actuală Berceni este în asociere cu Direcţia Administraţiei Pieţelor sector 4 din 1999. Timp de zece ani nimeni nu a făcut absolut nimic în această piaţă, deşi capitalul majoritar este privat. La venirea mea la Primăria sectorului 4, am discutat cu toţi aceşti administratori ai pieţelor private şi i-am rugat să intervină ca să ţină pasul cu acele pieţe administrate direct de Administraţia Pieţelor sector 4, pentru modernizarea lor. Oamenii au înţeles. Pot să vă spun că marea majoritate a administratorilor au înţeles şi astăzi piaţa arată cum arată, în condiţii civilizate“, a declarat edilul sectorului 4.

El a precizat că lunar „Administraţia Pieţelor încasează din chiria acestui contract“ privind Piaţa Berceni Olteniţei minimum 3.800 de euro.

Traian Hojda, administratorul pieţei inaugurate joi, a precizat că noua piaţă are 180 de tarabe, dintre care 80% sunt pentru producătorii particulari şi 20% pentru societăţi.

Avem 67 de magazine pentru societăţile comerciale. Piaţa are o suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi, a fost modernizată şi am cheltuit 870.000 de euro fără TVA. Piaţa este asigurată, 24 de ore din 24, cu 20 de camere video", a declarat Traian Hojda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel