Data publicării:

Cristian Cioacă, eliberat. Avocata familiei Ghinescu: Dosarul este soluționat. Dacă îl va mustra conştiinţa și va dori să spună, rămâne la latitudinea lui

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre decizia instanței de a-l elibera pe Cristian Cioacă din închisoare după 9 ani, în contextul în care condamnarea definitivă a fost de 15 ani şi 8 luni de închisoare.

Avocata familiei Ghinescu susține că soluția nu este corectă și că nu ar fi trebuit să beneficieze de această liberare condiționată.

„În opinia mea, nu este o soluție corectă, întemeiată, și spun acest lucru pentru că instanța și instanțele din Pitești, pe tot parcursul procesului și proceselor pe care le-am avut în Pitești, nu au avut o poziție obiectivă și nu am avut în vedere elementele existente în dosar.

În privința liberării condiționate, instanța nu a avut în vedere că el nu ar fi trebuit să beneficieze de această liberare condiționată. El oricum a fost condamnat la o pedeapsă relativ mică raportat la gravitatea faptelor comise. Ar fi trebuit să execute întreaga pedeapsă de 15 ani și 8 luni.”, a spus Crina Radu.

Ce se mai poate face

„Cristian Cioacă nu a achitat daunele morale față de familia Ghinescu și față de propriul copil, daune morale stabilite de către instanță. Nu putem vorbi de o bună credință că nu ar fi dispus de sumele de bani pentru a le achita.

Comportamentul normal pe care l-a avut în penitenciar era unul care l-a ajutat să iasă în nenumărate permisii, să primească vizite, să primească pachete. Deci, nu a avut un comportament anormal.

Instanța ar fi trebuit să aibă în vedere celelalte aspecte: n-a recunoscut niciodată săvârșirea faptei, a îngreunat ancheta, a încercat să ascundă urmele săvârșirii faptelor deosebit de grave pe care le-a comis. Instanța, aceste aspecte ar fi trebuie să le aibă în vedere. Copilul nu o să poată să meargă la mormântul Elodiei, să știe că acolo se află ceva din trupul Elodiei, unde să pună o floare și să aprindă o lumânare.

Există un mormânt pe care doamna Ghinescu i l-a amenajat, dar este un mormânt gol. Copilul a fost lipsit de prezența mamei de la vârstă foarte fragedă, de 2 ani și 7 luni.

Instanța din Pitești, aceste aspecte ar fi trebui să le aibă în vedere în momentul în care a pronunțat o astfel de soluție.”, a mai spus avocata familiei Ghinescu.

Cum se va rezolva

„Dosarul este soluționat. Doar dacă Cristian Cioacă va vrea la un moment dat să spună ce a făcut cu trupul Elodiei pentru că acel mormânt să fie gol, va rămâne la latitudinea lui Cristian Cioacă. Dacă pe dumnealui conștiința cumva îl va mustra și va dori să spună, asta rămâne la latitudinea lui.”, a spus avocata Crina Radu la Antena3 CNN. 

VEZI ȘI: Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare https://www.dcnews.ro/cristian-cioaca-va-fi-eliberat-din-inchisoare_927160.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel