Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare pentru bună purtare.

Polițistul Cristian Cioacă avea de executat 15 ani și opt luni în închisoare, însă acesta ar putea scăpa mai repede din spatele gratiilor pentru bună purtare. Despre acest lucru a vorbit, la Antena 3 CNN, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu:

„Iniţial, pedeapsa a fost mai mare, de 18 ani. Însă dumnealui (n.r. – Cristian Cioacă) a contestat sporul ce i s-a acordat şi instanţa din Piteşti i-a înlăturat din spor şi a rămas doar 15 ani şi opt luni. Din acest considerent spun eu că nu a avut în vedere la acel moment – şi poate că nici la acest moment nu o să aibă în vedere – adevăratele aspecte care ar conta în acest dosar şi anume: faptul că dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârşirea faptei, că a săvârşit fapte deosebit de grave, a încercat să şteargă urmele crimei, a dat publicităţii conţinutul corespondenţei electronice a Elodiei.

Instanţa ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte şi nu că a avut un comportament normal în închisoare, aşa cum trebuie să îl aibă orice deţinut. Eu am suspiciuni în modul în care se va desfăşura şi acest dosar”, a declarat avocata.

Potrivit avocatei familiei Ghinescu, pentru că a fost polițist, Cristian Cioacă ar fi primit tratament preferențial în închisoare:

„Totodată, a beneficiat de anumite avantaje. Colegii dumnealui au spus aceste lucruri. În ziua de Crăciun a ieşit în permisie. Alţi deţinuţi nu au avut această posibilitate. Faptul că dumnealui a fost poliţist şi provine din Piteşti, poate că acest lucru l-a ajutat”, a mai precizat avocata Crina Radu, citată de bizbrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel