Criptomoneda, "o monstruozitate". Vasilescu (BNR): Eu n-aș investi, că n-am atâția bani! ”În momentul de față, ele nu au nicio garanție”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Criptomoneda, "o monstruozitate". Vasilescu (BNR): Eu n-aș investi. ”În momentul de față, ele nu au nicio garanție”
Criptomoneda, "o monstruozitate". Vasilescu (BNR): Eu n-aș investi. ”În momentul de față, ele nu au nicio garanție”
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit, în exclusivitate pentru DCBusiness, despre criptomonede. Care e poziția BNR-ului și ce părere are despre lumea criptomonedelor. 

Consultantul pe probleme de strategie al BNR a făcut, în exclusivitate pentru DCBusiness, o scurtă analiză privind criptomonedele.

"Apariția unor mijloace de plată care s-au numit criptomonede a circulat un timp fără să stârnească prostește și fără să producă confuzii până când s-a trezit cineva și a strigat: "Dar stați, domnilor și doamnelor, că astea nu sunt criptomonede". Cuvântul monede nu are ce căuta în această combinație. Ele pot fi criptoactive. De fapt, acum circulă ambele variante. Unii spun criptomonede, alții spun criptoactive. Criptoactive este ceva corect din toate punctele de vedere și prin toate legile pieței. Criptomoneda este o monstruozitate, pentru că nu există așa ceva, mai ales că acum sunt foarte multe bănci centrale care își construiesc monede digitale.

Inclusiv Banca Centrală Europeană pregătește o monedă digitală. China este foarte avansată cu o monedă digitală. Confuzia ar fi imensă dacă ar circula în continuare pe piață criptomonede și monede digitale. Dar cert este că a continua să vorbesc despre criptomonede este un abuz de piață, un abuz de piață și o încălcare grosolană a legii obiective a banilor.", a declarat Adrian Vasilescu.

Poziția BNR-ului față de criptomonede

"BNR-ul nu s-a putut pronunța din acest punct de vedere. A făcut doar câteva obiecții, de fapt câteva precizări pentru a atenționa publicul că există un risc. Acesta e punctul meu de vedere pe care vi-l spun. E punctul meu de vedere, dar punctul meu de vedere este în concordanță cu toate vocile. Inclusiv președintele Băncii Centrale Europene, doamna Christine Lagarde, a spus limpede "Astea nu sunt criptomonede. Ele pot fi cripto-active." Asta e poziția multor bănci centrale din lumea asta, chiar acum se vorbește intens despre nevoia ca aceste cripto-active să fie reglementate. Pentru că în momentul de față ele nu au nicio garanție, nu au nicio reglementare” a spus consilierul guvernatorului BNR pentru sursa citată. 

Citește mai departe pe DC Business

Citește și: Bill Gates, noi INDICAȚII. Carte despre cum trebuie EVITATĂ o nouă pandemie. ”Am învățat multe despre pandemie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel