Crin Antonescu aseamănă scandalul Corina Crețu cu situația Adinei Vălean
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Crin Antonescu a comparat joi seară scandalul legat de desemnarea Corinei Crețu pentru un portofoliu de comisar european cu ce s-a întâmplat în cazul Adinei Vălean, în momentul în care aceasta a candidat pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea "Ediția de seară", de la România Tv, fostul președinte al PNL a declarat că membrii PSD "nu sunt în poziția ideală de a face morală în legătură cu lipsă de solidaritate în plan extern". El a amintit în acest sens episodul Adina Vălean, când social-democrații au votat împotriva europarlamentarului român care candida pentru a fi ales vicepreședinte al PE.

Vezi și: Dragnea îi dă lovitura de grație lui Iohannis, în scandalul Grivco

"Cred că ceea ce se întâmplă acum se poate citi într-o altă cheie.

Poate mai puțin important, dar așa, ca o considerație preliminară: îmi pare rău, dar nu Partidul Social Democrat și nu dl Ponta sunt în poziția ideală de a face morală în legătură cu lipsă de solidaritate în plan extern. Vă aduceți dvs aminte, că nu e mult de atunci, cum în mod oficial, în mod declarat, europarlamentarii PSD au votat împotriva unui coleg din România atunci când acesta a candidat și a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European, numai pentru că aparținea PPE și nu le plăcea asta dlor Ponta, Ivan ș.a.m.d?", a spus Crin Antonescu, făcând referire la situația Adinei Vălean.

"Și nu era o opoziție, erau locuri care reveneau României, dar asta repet așa, ca o considerație. Că atunci n-a mai fost așa un tămbălău. Atunci s-a organizat o șezătoare inversă. Cu mândrie, reprezentanții PSD au arătat cum vor vota ei și cum au votat ei împotrivă, deși noi am votat-o, parlamentarii noștri au votat-o pe dna Corina Crețu, de la PSD, de la Grupul Socialist, pentru o funcție similară", a continuat senatorul PNL.

Citește și: Antena 3: Băsescu, atac final la Crețu: l-a sunat pe Juncker

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel