Crimeea și porturile rusești de la Marea Neagră, vizate de Ucraina
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ucraina pare să fi atacat peninsula Crimeea și un port rusesc de la Marea Neagră peste noapte, potrivit unor rapoarte.

În seria de atacuri lansate de Ucraina au fost folosite ambarcațiuni fără pilot, precum și drone maritime și aeriene, au sugerat rapoartele, deși nu este clar dacă au fost înregistrate pagube sau victime. 

Agenția de presă rusă de stat TASS a citat Ministerul Apărării al țării, afirmând că 10 drone maritime ucrainene au fost distruse în timp ce se apropiau de Crimeea, iar 33 de drone aeriene au fost distruse deasupra peninsulei în cursul nopții.

De asemenea, s-a raportat că mai multe ambarcațiuni ucrainene fără pilot au fost distruse în apropierea Crimeei, deși detaliile cu privire la acestea au fost puține. 

Răspuns al atacurilor de noaptea tecută asupra Kievului

Între timp, primarul orașului Novorossiysk, port la Marea Neagră a Rusiei, a emis o alertă privind dronele maritime dimineața devreme, care a durat mai mult de două ore, îndemnând locuitorii să stea departe de țărmul orașului. 

Dronele maritime ucrainene au atacat anterior nave rusești în apropierea portului, perturbând traficul.

Novorossiysk este cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră și un debușeu-cheie pentru exporturile de țiței și produse petroliere în sud. De asemenea, acesta încarcă petrol din Kazahstan și Azerbaidjan și manipulează cereale, cărbune, îngrășăminte, lemn, precum și mărfuri alimentare și chimice.

Acțiunea vine ca un răspuns al atacurilor de noaptea tecută asupra Kievului, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Explozii auzite la Kiev, alertă aeriană majoră în curs

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel