Crimă Caracal. Medic legist: Creierul e atât de dens, încât nu poate fi descompus. Ce rămâne după incinerare dintr-un corp
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Gheorghe Dincă afirmă că a pus-o pe Alexandra Măceșanu în butoiul în care a ars-o, întreagă, fără tranșare. Un medic legist ridică mari semne de întrebare. 

Dan Mărculescu, medic legist, a spus, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv”, cu privire la arderea Alexandrei în butoiul lui Gheorghe Dincă: 

”Sub aspect medico-legal, cazul pare a fi rezolvat, în sens pozitiv pentru anchetă, din nefericire, în sens negativ pentru victimă. Personal, consider că trebuie să ne păstrăm într-un status rezervat. Eu nu știu din ce parte a corpului au provenit acele fragmente osoase din care s-a identificat profilul genetic al victimei. Una este dacă avem de-a face cu o falangă sau eu știu ce fragment osos fără importanță vitală și una este dacă avem de-a face cu o vertebră cervicală, a cărei distrucție este incompatibilă cu viața.”

Răzvan Dumitrescu a informat că oasele ar proveni dintr-un cartilaj de creștere și din osul coxal. 

Ce rămâne după incinerare. Creierul e atât de dens încât mereu rămâne

”Deci un cartilaj de creștere a rămas intact, în contextul în care restul oaselor n-au mai rezistat?” a întrebat medicul legist, care a citat un pasaj al unei declarații făcute de o angajată a unui crematoriu și a spus că ”Incinerarea durează cam 2 ore la 1000 de grade Celsius. La final rămân craniul, coloana, oasele șoldului și o parte din creier. Când mai sunt 30 de minute, mă uit înăuntru unității, de obicei văd o masă neagră, care e creierul, apoi văd coloana și pelvisul, uneori, după încheierea completă a incinerării, creierul rămâne acolo, e atât de dens încât nu poate fi descompus. În plus, e protejat de craniu. La final, când iau oasele și mătur unitatea, pun tot ce rămâne pe o masă de metal. Mereu sunt bucăți de creier acolo”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel