Crimă Caracal. Bărbat implicat fără vină, fotografie virală: Sunt cardiac, am zis că mor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Fotografia unui bărbat a devenit virală pe Facebook, dar și în mass-media, fără a avea vreo vină sau vreo legătură cu drama din Caracal. 

Fotografia bărbatului nu doar că a fost difuzată ore întregi pe Facebook, dar încă este folosită pentru articole din presă, în care jurnaliștii nu au revenit cu nicio rectificare. Singura vină a bărbatului este că poartă același nume cu (Vasilică) Viorel Florescu, polițistul din Slatina care i-a răspuns Alexandrei Măceșanu la 112. 

Doar că imaginea care a circulat pe Internet nu este a polițistului din Slatina, ci a unui bărbat din Drobeta-Turnu Severin, care este paznic. Fotografia bărbatului din Severin a circulat inclusiv la televiziuni, în momente de maximă audiență. Uniforma de la poza de profil, de culoare albastră, e posibil să-i fi indus în eroare pe cei care au susținut că el este polițistul din Slatina. Însă, el scrie pe Facebook că este din Drobeta-Turnu Severin. 

S-a văzut la televizor. ”M-a apucat tremuratul, sunt cardiac, am zis că mor”

Fiul bărbatului, stabilit în Timișoara, și-a sunat tatăl și i-a explicat totul. Bărbatul povestește că fiul său i-a spus: ”nu te uiți pe Facebook, te înjură lumea, te fac interlop, te fac cum le vine la gură. Viorel Florescu, paznicul din Severin, spune că ”m-a apucat tremuratul, eu sunt bolnav, sunt cardiac, am zis că mor. Nu durează mult și au început telefoanele să mă sune”. Ulterior, el și-a văzut fotografia la un post de știri. ”Eu nu știu decât serviciu și casă, atât. Cum e posibil să mă faci... Mă vede lumea pe stradă, mă înjură și mă scuipă.” a mai afirmat bărbatul. 

Bărbatul, a cărei fotografie a circulat, este paznic la Casa de Pensii Severin și nu a fost polițist. El a decis să-i dea în judecată pe cei care i-au prejudiciat imaginea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel