Două cazuri de REINFECTARE cu COVID-19 în Europa. Același SARS-CoV-2, dar cu profiluri ARN diferite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Virologii din Europa au anunțat reinfectarea cu coronavirus a doi pacienți. Unul din Belgia și un altul din Olanda. 

Doi pacienți europeni, unul din Belgia și unul din Olanda, au fost infectați de două ori cu coronavirus, spun virologii, scrie CNN. În ambele cazuri a fost vorba despre tulpine diferite ale virusului. 

Virologul belgian Marc Van Ranst a declarat pentru VRT News că o femeie belgiană a fost infectată mai întâi la mijlocul lunii martie, apoi din nou în iunie. Simptomele ei au fost destul de ușoare pentru a evita spitalizarea, a spus el.

Nu este o ”veste bună”

”Am putut să secvențiem genetic virusul în cele două cazuri”, a spus Van Ranst într-un interviu televizat luni seară. ”Și într-adevăr există o diferență suficientă pentru a putea spune că aceasta este o altă tulpină, o a doua infecție” a continuat el. 

”O veste bună nu este”, a subliniat specialistul. ”Pentru că speri, desigur, că atunci când ești infectat, vei fi în afara zonei de pericol mult timp” a argumentat. 

Caz similar în Olanda

Între timp, un pacient a fost infectat de două ori în Olanda, a declarat pentru NOS, radiodifuzorul național olandez, virologul Marion Koopmans.

Koopmans a spus că este un ”pacient mai în vârstă cu un sistem imunitar compromis”, potrivit NOS. Koopmans a confirmat că profilurile ARN ale celor două virusuri care au infectat acest pacient diferă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel