Crew Dragon Endeavour, capsula SpaceX, a revenit pe Pământ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Capsula celor de la SpaceX, Crew Dragon Endeavour, a revenit pe Pământ cu patru astronauţi la bord. 

Naveta spaţială cu patru astronauţi la bord a realizat o aterizare în apă asistată de paraşută, marţi, la ora 03:33 GMT, în largul coastelor statului american Florida.

Aceasta s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) luni, la ora 19:05 GMT.

Aşa-numitul echipaj Crew-2 este format din astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), astronautul japonez Akihiko Hoshide şi astronauţii NASA Shane Kimbrough şi Megan McArthur.

Astronauţii Crew-2 şi Dragon au petrecut 199 de zile pe orbită, prima navetă spaţială americană care a atins această piatră de hotar, a scris SpaceX pe Twitter.

Probleme la venire. Toaleta de la bord s-a defectat



Toaleta de la bordul navetei Crew Dragon a companiei SpaceX, fondată de Elon Musk, s-a defectat, cei patru astronauţi care s-au aflat la bordul ISS începând din aprilie fiind nevoiţi să poarte scutece în timpul călătoriei lor spre Pământ. O situaţie sub nivelul optim, după cum a declarat McArthur în cadrul unei conferinţe de presă anterioară. Însă, în zborul spaţial există o mulţime de mici provocări şi suntem pregătiţi să facem faţă, a adăugat ea.

„Zborul spațial este plin de o mulțime de mici provocări”, a spus astronautul NASA Megan McArthur în timpul unei conferințe de presă de pe orbită, după cum a raportat AP.

"Aceasta este doar una pe care o vom întâlni și de care ne vom ocupa în misiunea noastră. Așa că nu suntem prea îngrijorați de asta."

Toaletele de pe Stația Spațială Internațională și de pe alte nave spațiale sunt notoriu de complicate din punct de vedere al utilizării, având o pâlnie de aspirație pentru urină și o gaură în care să fie eliminate fecalele.

Desprinderea de ISS a fost planificată iniţial pentru duminică, însă a fost amânată până luni din cauza condiţiilor meteorologice, scrie Mediafax.

Cei patru astronauți – McArthur și Shane Kimbrough de la NASA, Akihiko Hoshide de la JAXA din Japonia și Thomas Pesquet de la ESA din Franța – au lăsat trei astronauți pe stație, un american și doi membri ruși ai echipajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel