Ingrediente:
250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
Pentru final/Ingrediente umplutură
50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
Pentru servire
paste/pâine prăjită
felii de lămâie
Cum se prepară
Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.
Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte.
Serveşte alături de paste sau pâine prăjită
Vezi și: Cheesecake "de Lvov". Rețeta secretă a unei bătrâne din Ucraina
Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!
BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania
Ingrediente
o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei
Cum se prepară
Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.
Vezi și: Idee pentru masa de prânz când ții dietă. Cori Grămescu, rețeta: Totul a fost gata in 30 de minute
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
- SRI, mai necredincios ca Toma în noaptea de Înviere. Mesaj simpatic / foto
- O biserică de o frumusețe rară din România, construită în 1878, a ars în totalitate în noaptea de Înviere / foto
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky