Creşterea economică a Chinei a încetinit pentru al şaptelea trimestru consecutiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
china
china

Economia Chinei a încetinit în trimestrul al treilea, cu un avans de 7,4%, minimul ultimelor 15 trimestre, însă, potrivit analiştilor, datele lunare din septembrie indică o accelerare a activităţii şi limitează urgenţa unor noi măsuri de stimulare a activităţii economice, potrivit MarketWatch.

Avansul anual al PIB de 7,4% în iulie-august, comparativ cu 7,6% în precedentele trei luni, marchează al şaptelea trimestru consecutiv de încetinire a creşterii, potrivit datelor anunţate de biroul de statistică de la Beijing. De asemenea, ritmul este cel mai lent începând din primul trimestru din 2009, scrie Mediafax.

Creşterea anunţată a fost conformă cu aşteptările analiştilor consultaţi de Dow Jones şi Reuters.

Date anunţate pentru septembrie arată însă o îmbunătăţire faţă de august, afirmă Kevin Lai, economist la Daiwa Capital, adăugând că cifrele se adaugă altor dovezi privind existenţa condiţiilor pentru noi creşteri în trimestrul al patrulea.

"S-ar putea ca economia să fi atins un minim, cel puţin din punct de vedere ciclic, pentru moment", a spus Lai.

În trimestrul al patrulea, avansul PIB ar trebui să revină peste 8%, estimează economistul, care citează evoluţia bună a vânzărilor de retail şi producţiei industriale în septembrie.

Vânzările de retail din septembrie au avansat cu 14,2% în septembrie, faţă de 13,2% în august şi peste estimarea de 13,2% a analiştilor consultaţi de Reuters.

Producţia industrială a urcat anual cu 9,2% în septembrie, faţă de un avans de 8,9% în august şi peste estimări de 9% ale analiştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel