Crește semnificativ valoarea bonurilor de masă din iunie 2022
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Crește valoarea bonurilor de masă/ foto pexels
Crește valoarea bonurilor de masă/ foto pexels
Printre măsurile sociale ce urmează să fie anunțate luni, se numără și majorarea valorii tichetelor de masă.

Deputatul Vasile Cîtea, de la PSD, a făcut anunțul astăzi. Conform acestuia, angajații ar putea primit, de la 1 iunie 2022, bonuri de masă a căror valoare ar urma să fie de 30 de lei, cu 10 lei mai mult decât în prezent. 

”În momentul de faţă, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. Cu acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 de lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei”, a transmis, marţi, deputatul PSD Vasile Cîtea, conform news.ro. 

Vasile Cîtea subliniază că suma este prea mică dacă ne uităm comparativ și la creșterile de prețuri din ultima perioadă. În ultimul an, conform datelor INS, alimentele s-au scumpit, în medie, cu 10%, fiind alimente al căror preț s-au majorat și cu 30%. 

Încă 216 lei în plus pe lună

”În acest context, Partidul Social Democrat a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi de la 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei. De cealaltă parte, am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, a mai transmis deputatul.  

Măsurile sociale discutate în coaliția de guvernare

Liderii coaliției de guvernare au analizat astăzi forma finală a pachetului de măsuri economice și sociale pregătite pentru protejarea populației și economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Măsurile pe care Guvernul le va implementa vor prezentate, luni, de liderii Coaliției, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Parlamentul României.

Iată, pe scurt, care sunt măsurile: 

- vouchere de 50 euro la două luni pentru persoanele cu venituri mici. 

- vouchere luna pentru elevii cu burse sociale, de 30 de euro. 

- cota de hrană pentru bolnavii internați majorată de la 11 la 22 de lei. 

- creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

- majorarea valorii tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. 

- schemă de ajutor pentru transportatori, prin decontarea accizei la combustibil. 

Aceste măsuri vor fi analizate, iar anunțul final va fi făcut luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel