Biletele de avion se scumpesc: Cum putem călători mai ieftin. Răzvan Pascu: Asta este cea mai bună variantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Torsten Dettlaff)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Torsten Dettlaff)
Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, a vorbit despre scumpirea biletelor de avion, după pandemie, și ce ar trebui să facă cei care își doresc să călătorească  mai ieftin.

"Cererea este tot mai mare"

"Se scumpesc pentru că este cererea tot mai mare şi oferta nu a ajuns încă la nivelul de pre-pandemie. Concret, sunt foarte multe rute care au fost anulate şi foarte multe companii aeriene s-au restrâns în perioada ultimilor doi ani. Nu mai au personal, nu mai au piloţi. Văzusem, de curând, o companie low cost foarte mare care făcea recrutare în România, căuta piloţi şi o altă companie, din zona Emiratelor, făcea recrutare de personal de zbor - au angajat vreo 20 de oameni, din ce ştiu eu, chiar zilele trecute.  Asta înseamnă că, restrângându-se în perioada de pandemie, acum nu mai au rute şi, până să le redeschidă, ei îşi fac nişte calcule, se uită pe ce zboruri sunt căutate. Dacă, de exemplu, pe o destinaţie, să spunem una intercontinentală, se zbura cu patru zboruri pe zi, acum se zboară numai cu două sau numai cu unul. Automat, avioanele sunt sunt pline. Aşa cum sunt, oamenii trebuie să călătorească", a spus Răzvan Pascu, la Antena 3.

Vezi și: Vacanță în Italia. Portofino, concediu de lux pe Riviera Italiană (GALERIE FOTO)

"Asta este cea mai bună variantă"

"Întotdeauna asta este cea mai bună variantă, să cumpărăm biletele mai din timp. Evident, înainte presupunea şi nişte riscuri. Acum, eu nu mai văd niciun fel de risc dacă îţi cumperi biletele din timp, pentru că au devenit super flexibile companiile aeriene şi foarte multe, mai ales pe distanțe intercontinentale - nu mă refer la companiile low cost - îți asigură un voucher sau banii înapoi dacă nu mai poţi să faci zborul, inclusiv din motive de COVID. Nu uitaţi să vă faceţi asigurări de călătorie şi asigurări storno. Prin asigurările storno, inclusiv cele din România - multe companii oferă asta -, aveţi inclusiv protecţie dacă vă îmbolnăviţi de COVID şi nu puteţi să mai plecaţi în călătorie şi vă puteţi recupera aproape toţi sau chiar toţi banii pe călătoria", a spus consultantul în marketing politic.

Vezi și: Noi reguli COVID-19 în GRECIA. Certificatul verde EXPIRĂ după 7 LUNI

Vacanță în Seychelles. Paradisul din Oceanul Indian (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel