Data actualizării:
Data publicării:

Cresc pensiile cu 40%? Ciolacu: Nu a spus nimeni asta. Ministrul Muncii nu a știut să explice foarte bine

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații despre majorarea pensiilor, după ce ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a spus că "pensiile vor crește, în medie, cu 40%".

"Ultima declarație pe care o avem este din partea ministrului Finanţelor, care încă nu găsise sursă pentru majorarea cu 40% în septembrie", a spus Cosmin Prelipceanu, la Digi 24.

"Nu a spus nimeni că se majorează cu 40% sau, dacă cineva a spus, nu a ştiut să explice foarte bine", a punctat Marcel Ciolacu.

"Doamna ministru a Muncii a spus. Exprimarea a fost: "În medie, majorarea va fi de 40%", a afirmat Prelipceanu.

"Nu a ştiut să explice foarte bine. Sunt pensii care cresc şi cu 40%. Certitudinea este că avem o nouă lege a pensiilor acceptată ca jalon îndeplinit de Comisia Europeană. Avem o lege care trebuie respectată - pensiile se indexează la începutul anului cu media ratei inflaţiei din anul anterior, care este de 13,8%. Se aplică la toată lumea, mai puţin la partea specială a pensiilor. Unde există contribuţie, este normal să se aplice acel coeficient. La cei la care partea speciala depăşeşte partea de contribuție, atunci se scade şi rămâne acelaşi echilibru, nu creşte cu absolut nimic", a spus premierul.

Vezi și: Când se vor mări salariile profesorilor. Premierul Marcel Ciolacu: Am ajuns la o înțelegere. Este o ofertă cât se poate de respectuoasă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel