Data actualizării:
Data publicării:

Crenvurști pane - Rețeta inedită pentru o gustare savuroasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rajesh TP)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rajesh TP)
Crenvurștii pane pot reprezenta o gustare savuroasă, atunci când simți că foamea îți dă târcoale, dar te-ai săturat de mâncarea clasică gătită. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 5 buc crenvurşti
- 150 gr caşcaval
- 2 buc ouă
- 200 gr pesmet
- praf de sare
- praf de piper
- 4 linguri făină
- 1 lingură ketchup
- 250 ml lapte
- vârf de cuţit praf de copt

Cum se prepară

Două linguri de făină se vor pune separat într-o farfurie. Restul de făină se amestecă cu laptele, ouăle, praful de copt, sarea şi piperul. Pesmetul se pune şi el separat într-o farfurie. Fiecare crenvurst se va tăia la capete, pentru aspect, apoi se va tăia în 3 bucăţi egale, scrie gatesc.ro. Tăiem şi caşcavalul în 15 cuburi de lăţimea crenvurstiului.

Pe beţişoare de frigărui se pun bucăţi de crenvurşti, caşcaval şi repetăm procesul până când punem câte 3 bucăţi din fiecare. Dăm frigăruile prin faină, prin bechamelul de făină şi lapte şi apoi prin pesmet. Prăjim până când se rumeneşte pesmetul. Scoatem pe şerveţele absorbante şi servim cu ketchup.

Citește și:

Cel mai sănătos mic dejun. Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața pentru a nu te îngrășa

Nutriţionistul Michael Mosley recomandă ouă la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.

Acesta consideră că obiceiul de a începe ziua cu ouă este cheia pentru pierderea în greutate. Mai mult decât atât, ouăle pot fi preparate în orice fel. Specialistul a explicat beneficiile ouălor printr-un conţinut ridicat de proteine, vitamina B şi seleniu şi a dat asigurări că produsul nu creşte nivelul de colesterol din sânge, scrie Rador.

"Fierte tare sau moale, omletă sau ochi, ouăle vă vor ajuta să vă simţiţi sătui mai mult timp în comparaţie cu cerealele sau pâinea prăjită", a subliniat Mosley, sugerând adăugarea de ceapă şi ciuperci în omletă, deoarece prima are multe probiotice benefice, iar cea din urmă conţine vitamina D.

Spanacul, usturoiul şi turmericul pot fi, de asemenea, adaosuri excelente. Pentru cei care doresc să evite creşterea în greutate, Mosley a recomandat evitarea bacon-ului gras adăugat în ouă.

"Este mai bine să excludeţi pastele şi dulciurile la micul dejun, deoarece conţin multe calorii şi nu aduc aproape niciun beneficiu organismului", a subliniat nutriţionistul. Citește mai departe>>

Vezi și: Salată Malaga, rețeta. Mixul sățios de cartofi, pește, ouă...

Alimentul pe care trebuie să-l consumi, dacă ai peste 50 de ani. "Lipsa acestuia este o problemă"

Pe măsură ce trec anii, alegerile alimentare corecte devin din ce în ce mai importante pentru sănătatea noastră. Fructele şi legumele sunt benefice pentru organism, dar există o legumă cu frunze verzi care trebuie inclusă obligatoriu în alimentaţie după vârsta de 50 de ani.

"Dacă ar fi să aleg o singură legumă, aş indica legumele cu frunze verzi, în special spanacul", susţine Amy Goodson, nutriţionist, membru al consiliului medical şi autoarea cărţii "The Sports Nutrition Playbook", scrie Rador. Citește mai departe>>

Vezi și: Hamburger românesc cu afumătură şi cârnaţi de casă. Rețeta inedită

Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar extrem de simplă și de gustoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel