Potrivit unui studiu al dermatologului britanic Sam Bunting, cremele de zi și cele care sunt recomandate pentru a oferi protecție împotriva razelor ultraviolete nu sunt atât de eficiente precum afirmă producătorii acestora.[caption id="attachment_214653" align="alignleft" width="310"] Foto: MEDIAFAX[/caption]
Majoritatea producătorilor de creme destinate feței și corpului afirmă că produsele lor conțin factori de protecție UV. Iar cremele de protecție solară sunt la mare căutare pe timp de vară, deoarece promit prevenirea cancerului și îmbătrânirii pielii. Însă puțini știu care este într-adevăr potențialul acestor creme.
Studiul lui Sam Bunting a arătat că astfel de creme nu protejează decât pe o durată de 3-5 ore din momentul aplicării, iar eficiența lor scade sub două ore în zilele caniculare. Recomandarea dermatologului nu este evitarea acestui tip de creme, ci reaplicarea lor frecventă și cu generozitate pe toată durata expunerii la soare. De asemenea, o altă recomandare este reactualizarea machiajului facial la mijlocul zilei în cazul în care condițiile permit acest lucru.
Vara anului 2012 a fost declarată cea mai călduroasă din ultimii 50 de ani, iar protecția împortiva razelor ultraviolete este imperios necesară în timpul expunerii la soare. Expunerile frecvente, pe o perioadă mare de timp, pot provoca arsuri care cresc considerabil riscul de cancer de piele în absența aplicării cremelor de protecție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News