Cremă de lămâie: Un desert ieftin și răcoritor, perfect pentru vară
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rudoelena
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rudoelena
Cu doar trei ingrediente, putem face un desert delicios, dulce și răcoritor. 

Lămâia este un citric foarte prezent în alimentația și rețetarele din întreaga lume datorită versatilității sale și pentru că îmbunătățește tot ceea ce atinge. Face dressing-uri excelente, se potrivește foarte bine cu peștele, este folosită la prepararea multor deserturi și chiar depășește domeniul culinar, fiind utilă pentru parfumuri și curățenie.

Dacă suntem în căutarea unui desert dulce și răcoritor, această cremă de lămâie este răspunsul. Este un desert foarte simplu, cu doar trei ingrediente, având o textură între mousse și cremă de vanilie. Singura problemă este că trebuie pregătit cu ceva timp înainte, deoarece are nevoie de câteva ore la frigider pentru a se răci.

Scurtă istorie a lămâii

Lămâiul este originar din Asia și este cultivat acolo de mai bine de 2.500 de ani. Începând cu secolul al X-lea, arabii l-au răspândit în bazinul mediteranean. A fost practic necunoscut pentru greci și romani și abia în Evul Mediu a început să fie consumat în mod obișnuit. Expansiunea sa a continuat în secolul al XVI-lea, când a fost introdus pe continentul american de către exploratorii spanioli.

2. Sursa foto... (homemade-lemon-curd--lamaie_03488300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/,  @gannusia

Ingrediente pentru crema de lămâie

Din această rețetă vor rezulta aproximativ 6 porții.

500 gr de lapte condensat

500 gr de smântână lichidă

Sucul de la trei lămâi și coaja rasă a acestora 

Prepararea cremei de lămâie

Batem smântâna cu un mixer până se îngroașă.

Cu o furculiță amestecăm ușor în timp ce adăugăm treptat laptele condensat, sucul de lămâie și coaja rasă până când se omogenizează complet.

Împărțim în pahare sau cupe de sticlă și lăsăm la răcit în frigider cel puțin trei ore.

Proprietățile lămâii

Lămâia este un fruct citric care nu ar trebui să lipsească din alimentație datorită conținutului ridicat de vitamine și proprietăților pe care le are. Este sănătoasă și nutritivă, acționează ca un anticancerigen natural și protejează organismul datorită vitaminei D, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel