Data publicării:
Cremă aerată. Rețetă de Revelion gata în 5 minute
Cremă-desert aerată. Rețeta de Revelion gata în doar 5 minute. Iată cum o prepari.
Cremă-desert aerată este o rețetă perfectă pentru Revelion și este gata în doar 5 minute. Iată ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente:
3 gălbenușuri
50 gr. de zahăr
370 ml. de lapte
15 g. de gelatină deshidratată
300 ml. smântână
1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, bateți bine cele trei gălbenușuri cu zahărul, cu un mixer sau cu un tel.
2. Peste ouăle bătute, adăugați laptele și amestecați ușor.
3. Turnați amestecul obținut într-un recipient ce merge pus pe foc și lăsați-l la foc mic pentru 10 minute. Amestecați continuu și nu-l lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească.
4. Luați compoziția de pe foc și turnați-o într-un bol.
5. Adăugați gelatina deshidratată, amestecați bine și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
6. Până se răcește compoziția, luați un alt bol, puneți smântâna, adăugați esența de vanilie și amestecați bine cu un mixer.
7. După ce s-a răcit prima compoziție, turnați a doua compoziție peste și amestecați bine încă o dată.
8. Turnași crema obținută în diverse forme, pahare, căni sau alte recipiente pe care le aveți și lăsați-le la frigider timp de 6 ore.
Poftă bună și un An Nou Fericit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News