Creditele NOUA CASĂ pot fi accesate de ACUM, la CEC Bank
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: CEC BANK
Foto: CEC BANK
Cele 1.000 de unități CEC Bank din țară încep de astăzi să ofere credite Noua Casă, cu multe beneficii pentru clienții săi.

Marja de dobândă este de 1,90%, sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piață, pentru cei care își încasează salariile la CEC Bank, transmite banca, într-un comunicat. În plus, românii din străinătate cu permis de muncă și de ședere în statul în care lucrează pot beneficia și ei de acest tip de credit.

„Oferta Noua Casă a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care își încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp față de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci. Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casă, în schimb există un comision de gestiune aferent garanției de stat, de 0,40% din soldul garanției FNGCIMM. Garanția acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanțării, în funcție de tipul imobilului și valoarea creditului”, se arată în comunicat.

Creditele Noua Casă vin cu un nivel al avansului mai redus decât creditele standard pentru locuințe: 5% pentru locuințele cu prețuri sub 70.000 de euro, față de 15% - avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casă este de 15% în cazul locuințelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

Exemplu de calcul

O familie în care ambii soți încasează salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/lună/pers), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro). Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39% .

În urma modificărilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casă, pot fi achiziționate locuințe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuințe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel