Creatorul vaccinului Pfizer, știrea anului: Oamenii vaccinați NU răspândesc coronavirusul!
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 06 Martie 2021, 09:32
WhatsApp
Eficacitate vaccin / Sursa foto: RO VACCINARE FACEBOOK
Eficacitate vaccin / Sursa foto: RO VACCINARE FACEBOOK
Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, vine cu o informație extraordinară despre vaccinul Pfizer: Oamenii vaccinați nu răspândesc coronavirusul!

Ugur Sahin are vești bune: vaccinul nu numai că oprește efectele adverse ale Covid-19, dar oamenii care sunt vaccinați nu mai transmit infecția. Directorul general al BioNTech a acordat un interviu pentru ziarul german Bild în care explică rezultatele unui studiu realizat în Israel, țară care conduce topul ratelor de vaccinare din lume.

Potrivit acestui studiu, „numărul persoanelor cu test PCR pozitiv și care, prin urmare, sunt potențial contagioase, se reduce cu 92% după vaccinare”, explică Sahin.

Acest lucru înseamnă că vaccinul nu numai că protejează persoana care a primit serul, ci previne și transmiterea, ceea ce ar însemna că poți obține imunitatea mult dorită - de grup sau turmă.

În plus, Ugur Sahin este deosebit de optimist în ceea ce privește vaccinul deoarece „protejează împotriva celor mai multe mutații cunoscute, inclusiv B.1.1.7”, adică varianta britanică. Aceasta este predominantă în Israel unde a fost efectuat studiul.

Prin urmare, Sahin spune că putem ține pandemia în frâu dacă sunt vaccinați suficienți oameni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?