Creatorul de sisteme antivirus John McAfee a fost găsit mort în penitenciar, în Spania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania.

Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania, în contextul în care o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat de evaziune fiscală, informează cotidianul El Mundo.

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa, în Penitenciarul Brians 2, situat în localitatea spaniolă Sant Esteve Sesrovires. John McAfee a fost găsit mort de gardieni şi nu a putut fi resuscitat.

"O comisie judiciară se va deplasa la penitenciar pentru a afla circumstanţele decesului. Toate datele preliminare indică o sinucidere", a comunicat Administraţia Penitenciarelor din Spania.

John McAfee a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite. Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri dimineaţă extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian, transmite Mediafax.

McAfee nu a depus nicio declaraţie fiscală din 2014 până în 2018, pentru venituri de peste 23 de milioane de dolari. Dacă va fi condamnat, ar putea face 30 de ani de închisoare, scrie Mediafax. Procurorii spun că acesta nu a depus declaraţii fiscale timp de patru ani, în ciuda faptului că a câştigat milioane de dolari din activitatea de consultanţă, din discursuri ţinute la evenimente, din criptomonede şi din vânzarea drepturilor pentru un documentar despre viaţa lui.

McAfee este o figură controversată în sectorul tehnologiei

El a devenit cunoscut în 1980, când a fondat o companie care a lansat primul software de antivirus comercial - McAfee VirusScan, punând bazele unei industrii de miliarde de dolari. Deşi afacerea iniţială a fost vândută companiei Intel, McAfee dezvoltă în continuare produse proprii de securitate cibernetică.

În trecut McAfee şi-a exprimat dispreţul faţă de plata impozitelor. În 2019 a explicat pe Twitter că nu a depus declaraţii fiscale de opt ani pentru că „impozitarea este ilegală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel