Urmărește emisiunea live
Crap uriaș, de peste 30 de kilograme, prins într-un lac din județul Bacău
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Captură-record în apele din România!

Un crap uriaș a fost prins la pescuit sportiv în lacul din Horgești din județul Bacău, scrie publicația Carponline.ro. Exemplarul are peste 30 de kilograme și era cunoscut de administratorii lacului, fiind inventariat de mai multe ori în ultimii ani, însă niciodată capturat de pescarii sportivi. Treptat, crapul uriaș a început să fie principalul motiv pentru care mulți pescari veneau anual la lacul Horgești.

Crapul de 30 de kilograme ar putea fi un exemplar dezinteresat de nadă, care se hrănește doar din lac, ceea ce îl făcea aproape imposibil de prins de către pescari. Cu toate acestea, potrivit sursei citate, cel mai probabil peștele a fost prins pentru că pescarul care l-a scos din apă a pescuit într-o zonă unde nu pescuia nimeni de obicei. Peștele uriaș a fost scos la suprafață de Mihai Simion, unul dintre administratorii lacului. Crapul uriaș a devenit și noul record al lacului Horgești.

A fost descoperit cel mai mare pește osos

Cel mai mare pește osos a fost găsit în apropierea Insulelor Azore: are peste 3 metri lungime și cântărește peste 2.700 de kg. Peste 90% dintre pești au schelete osoase și astfel se încadrează în categoria peștilor osoși. Acest lucru îi diferențiază de rechini și unii pești care au schelete cartilaginoase. Dar niciun pește osos nu s-a apropiat vreodată de dimensiunea unui rechin-balenă, cea mai mare dintre speciile de rechini și cea mai mare specie cunoscută de pești. Aşa că dimensiunea peștelui soare găsit în Azore este impresionantă, scrie New York Times.

„Este destul de rar să găsești pești mari în zilele noastre, din cauza pescuitului excesiv și a degradării habitatului”, a spus Kory Evans, ecologist la Universitatea Rice „Sunfish”, peștele soare sau mola comună, este unul dintre cei mai grei pești osoși din lume. Poate atinge și 2.000 kg greutate, dar cel de acum este chiar mai greu de atât.

Cea mai mare balenă din Marea Mediterană, găsită moartă în larg. Cântărea 70 de tone

În urmă cu o săptămână s-a făcut o descoperire șocantă în portul Sorrento, de lângă Napoli. Autoritățile au găsit cadavrul unei balene despre care spun că ar fi cea mai mare descoperită vreodată în Marea Mediterană. Paza de coastă a ajuns în zonă după ce a luat urma unui pui de balenă, care era agitat. Pentru a aduce cadavrul de 70 de tone la mal, a fost nevoie de două ambarcaţiuni, iar operaţiunea a durat două zile. Cauza decesului este încă investigată, iar după autopsie, scheletul uriaș al balenei ar putea fi expus într-un muzeu. În ceea ce priveşte puiul de balenă, Paza de Coastă continuă să-l monitorizeze, în larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel