Craiova a răzbunat România, după ce Austria s-a opus la Schengen. Târgul de Crăciun al Olguței Vasilescu, locul al treilea într-un top european, înaintea celui de la Viena
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 08 dec 2022, 21:21
WhatsApp
Foto: Aeroportul International Craiova
Foto: Aeroportul International Craiova
Site-ul specializat europeanbestdestinations.com a plasat Târgul de Crăciun de la Craiova deasupra celui de la Viena, fix în ziua în care Austria s-a opus intrării României în Schengen.  

"Măcar suntem răzbunaţi, noi, românii, că suntem înaintea Austriei, astăzi. Realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare", a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, imediat după aflarea rezultatului, la ora 17.00.

Craiova a urcat în clasament de pe locul al șaselea, unde se afla anul trecut.

"Le mulţumesc tuturor celor care au votat Craiova pentru a deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun. Iată că suntem pe podium anul acesta. Asta înseamnă că trebuie să ne pregătim de următorul târg. (...) Sunt foarte mulţi turişti care au venit zilele acestea la Craiova şi sunt convinsă că după ce vor vedea noul clasament vor veni şi mai mulţi zilele următoare. Sunt convinsă că nu are nimeni căsuţe atât de frumoase de Crăciun. Sincer, speram să fie un loc mai sus decât locul 6. Am văzut că sunt foarte multe târguri de Crăciun foarte frumoase şi realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că, astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare", a declarat Vasilescu.

Clasamentul a fost completat de locul 5- Montbeliard, Franţa; locul 6 - Essen, Germania; locul 7 - Valkenburg, Olanda; locul 8 - Madeira, Portugalia; locul 9 - Govone & Asti, din Italia, iar pe locul 10 - Madrid, Spania.

Dintre cele 41.884 voturi, multe au provenit din afara României - SUA, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Germania.

Între Craiova şi Gdansk din Polonia, oraş clasat pe locul al doilea s-a înregistrat o diferenţă de 6.137 de voturi, iar Budapesta a câştigat locul I cu 51.253 de voturi.

În total, 374.803 de persoane, din 179 de ţări, au intrat pe site şi au votat pentru cele 20 de oraşe candidate, propuse de European Best Destinations. Din România, Craiova a fost singurul oraş înscris în competiţie, notează Agerpres.

România, în afara Schengen. CS Universitatea Craiova a anunţat că va boicota companiile austriece

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat, joi seara, într-un comunicat publicat pe Facebook că va boicota companiile austriece după ce Austria a blocat aderarea României la Spaţiul Schengen.

În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spaţiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancţiona companiile austriece partenere cu un boicot total. Începând din această lună, clubul îşi va muta conturile de la banca cu acţionariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil şi consumabile a parcului auto al Ştiinţei nu se va mai realiza în staţiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiţionalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo staţiune montană din Austria, ci într-o altă ţară europeană care are condiţii de pregătire similare, se arată în comunicatul clubului din Bănie.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtaşe la politica absurdă şi discriminatorie la adresa românilor şi a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituţional pentru a nu mai acţiona după dictonul: 'Capul plecat, sabia nu-l taie!', concluzionează comunicatul. Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul consiliului JAI.

Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Olandei. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?