Data actualizării:
Data publicării:

Cozonac fără frământare. Rețeta simplă pentru masa de Paști

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook

Dacă vrei să pregătești un cozonac delicios, de Paște, dar fără să stai prea mult timp în bucătărie, poți încerca aceasta rețetă care nu necesită frământare. Iată cum se prepară.

Ingrediente 

500 g făină
25 g drojdie proaspătă
350 ml lapte
100 g zahăr
1/2 linguriţă mică sare
4 gălbenuşuri de ou
50 g unt
3-4 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie

Umplutură

300 g rahat colorat tăiat cubuleţe
1 cană stafide brune şi merişor (cana folosită să fie una de 300 ml)
rom

Vezi și: Drob de miel copt în clătite, cu crustă de caşcaval. Rețeta specială pentru masa de Paști

Cum se prepară

Într-un vas punem făina, gălbenuşurile de ou şi coaja rasă de la lămâie. Încălzim uşor laptele la care adăugăm zahărul, sarea, zahărul vanilat, untul şi drojdia, potrivit bucatareselevesele.ro. Amestecăm până zahărul şi drojdia se dizolvă, după care turnăm făină şi amestecăm până se omogenizează şi obţinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosop curat şi lăsăm să dospească o oră la loc călduţ, până îşi dublează volumul.

Stafidele şi merişoarele se pun la înmuiat în rom, pe perioada cât aluatul dospeşte. După ce a dospit, răsturnăm pe suprafaţa de lucru presărată cu făină aluatul de cozonac şi îl împărţim în 4 bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară şi se presară cu cubuleţe de rahat şi stafide şi merişoare. Se rulează fiecare parte şi apoi se răsucesc două câte două obţinând astfel două sucituri de cozonac.

Aşezăm suciturile în formele de cozonac tapetate cu hârtie de copt şi le punem la rece (în frigider) pentru o oră, să dospească. Se scot în cele din urmă de la rece, se ung cu gălbenuş de ou şi se pun în cuptorul preîncălzit la copt pentru circa 35-45 de minute (timpul de coacere variază de la un cuptor la altul).

Vezi și: Iepurași din aluat de cozonac. Rețeta pentru Paște iubită de copii

Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel