Cozmin Gușă: Bravo Eduard Novak! Bravo Alex Bologa! Argint și Bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo! 
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cozmin Gușă: Bravo Eduard Novak! Bravo Alex Bologa! Argint și Bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo! 
Cozmin Gușă: Bravo Eduard Novak! Bravo Alex Bologa! Argint și Bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo! 
Cozmin Gușă i-a felicitat pe Eduard Novak și pe Alex Bologa după performanțele de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

'Bravo EDUARD NOVAK! Bravo ALEX BOLOGA! Argint și Bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo! 

Tărie de caracter demonstrată și lecție de viață pentru noi toți, din partea celor doi medaliați!

Pentru EDUARD NOVAK rezultatul îl confirmă ca voce și autoritate în sport, lucru de care are nevoie și-n calitatea lui de ministru.

Sălăjeanul ALEX BOLOGA, singurul sportiv complet nevăzător din competiție, un tânăr inteligent, dârz și sensibil, le predă o lecție de determinare și patriotism colegilor lui din loturile olimpice de judo care-au ratat participarea la Olimpiadă.

Hai ROMÂNIA! Bravo băieți!', a scris Cozmin Gușă, pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că ministrul Eduard Novak a obținut, vineri, argintul în finala cursei de urmărire individuală 4000 m de la Jocurile Paralimpice. De asemenea, judoka român Alex Bologa a cucerit medalia de bronz. 

Judoka român Alex Bologa a cucerit medalia de bronz în cadrul cat. 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, după ce a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.

Alex Bologa, medalie de bronz după descalificarea adversarului

Bologa (clasa B1), care obţine astfel o nouă medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, după cea câştigată în 2016, la Rio, a câştigat prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din golden score.

Alex Bologa l-a învins în sferturile de finală pe japonezul Takaaki Hirai, dar a pierdut semifinala cu azerul Vugar Şirinli, câştigând apoi meciul pentru bronz.

Tot vineri, în concursul de tir cu arcul, la arc recurve individual masculin, Eugen Pătru a ocupat locul 16 (din 31) în proba preliminară, cu 608 puncte. Pe 3 septembrie, în şaisprezecimile de finală, Pătru îl va înfrunta pe americanul Kevin Mather (locul 17, 606 puncte). Tot vineri, ciclistul Eduard Novak a cucerit argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), pe Velodromul Izu.

Eduard Novak, a 4-a medalie la Jocurile Paralimpice

Pentru Eduard Novak este a patra medalie din palmaresul său paralimpic. Eduard Novak (44 ani) mai are un aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).

Novak şi Bologa au adus toate medaliile României la Jocurile Paralimpice 2020 de la Tokyo

Novak şi Bologa au adus toate medaliile României la Jocurile Paralimpice (una de aur, trei de argint şi două de bronz).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel