Cozi la secțiile de votare. Elena Cristian: Este un eșec al autorităților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Elena Cristian, redactor şef DC Business, este de părere că organizarea alegerilor este ”un eșec al autorităților”, iar oamenii nu ar fi trebuit să aștepte atât de mult în fața secțiilor de votare. Mai mult, jurnalistul trage un semnal de alarmă cu privire la respectarea regulilor de distanțare fizică. 

”Probabil că toată ziua o să vedem astfel de imagini. Vreau însă să punctez că mai toate sondajele făcute anterior alegerilor arătau o prezență la vot cel puțin similară cu cea de acum patru ani. Autoritățile de unde să pornească organizarea acestui proces de votare în așa fel încât să nu vedem aceste cozi. Sunt două motive pentru care sunt aceste cozi. Primul, fie oamenii se tem că nu vor avea timp să voteze, chiar dacă se va prelungi până la ora 24:00, totuși există posibilitatea ca mulți dintre ei să rămână în afara secției de votare și să nu voteze, iar al doilea motiv este că oamenii, văzând ceea ce se întâmplă, să spună că nu merg să stea șaptea ore acolo ca să nu voteze. Deci s-ar putea să-i demobilizeze pe unii alegători. Din punctul meu de vedere, este un eșec al autorităților ceea ce se întâmplă în acest moment și nu ar trebui să avem parte de astfel de imagini. Din păcate le vedem. Știm bine că prezența la vot va fi, repet, cel puțin similară cu cea de acum patru ani, dacă lucrurile vor decurge normal, dar vedem astfel de cozi pentru că procesul de votare este mult mai greoi și probabil că timpul de așteptare va fi mult mai mare, dacă nu dublu, față de acum patru ani”, a declarat Elena Cristian la România TV. 

"Delăsare din partea autorităţilor"

Întrebată despre lipsa distanțării fizice din fața secțiilor de votare și de faptul că multă lume nu respectă regulile de protecție, jurnalistul DC Business a susținut că autoritățile ar trebui să ia măsuri. 

”Am văzut și eu cozi la secțiile de votare, polițiștii stăteau sprijiniți de mașini. Oamenii aproape, socializau, mi se pare că există așa o delăsare din partea autorităților. Ar trebui să se intervină mai mult altfel în zilele următoare vom vedea niște cifre care vor fi de-a dreptul dezastruoase. Știm bine cu toții la ce mă refer. Este clar că ar trebui regândit, măcar pe parcurs, acest proces de votare”, a mai declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel