Cozi KILOMETRICE pentru vaccinare, la Matei Balş. Dr. Sandra Alexiu: Oamenii au înţeles
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 10 apr 2020, 08:05
WhatsApp
Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a readus în atenţie modul în care românii au înţeles importanţa vaccinării în pandemie.

Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a rememorat momentul 2009, atunci când am avut pandemia H1N1 şi când foarte mulţi oameni s-au vaccinat. 

"E interesant să facem o paralelă între Covid-19 şi gripă, mai ales că am trecut prin pandemie în 2009 (n.r. – H1N1) şi ne aducem aminte de impactul pe care l-a avut un virus nou şi foarte puţin cunoscut, un virus de tip gripal pentru care a apărut totuşi un vaccin şi ne-am putut descurca, chiar dacă a fost nevoie să vaccinăm a doua oară populaţia şi am făcut-o printr-un efort de echipă.  

Îmi aduc aminte că în vremea aceea am mers la Institutul Matei Balş şi făceam cu schimbul. Aveam mai mulţi colegi, medici de familie, implicaţi în asta, iar cozile pacienţilor care veneau la vaccinat erau de la Academia de HIV-SIDA, până în Şoseaua Ştefan cel Mare. Deci era o mare de oameni care aşteptau să se vaccineze, tocmai pentru că oamenii ştiau că acea gripă făcea victime şi era o problemă", a declarat dr. Sandra Alexiu în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group.   

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?