Cozi imense pe Aeroportul Otopeni. Un cititor DCNews era să piardă avionul / galerie foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un cititor DC News se arată consternat de haosul pe care l-a sesizat, în a treia zi de Crăciun, pe Aeroportul Otopeni.

Aeroportul Otopeni a rămas extrem de aglomerat și în a treia zi de Crăciun. Acest lucru ne-a fost semnalat de un cititor DC News, care, deși a ajuns pe aeroport cu două ore înainte de plecare, din cauza dezorganizării, era să piardă avionul.

Fotografiile au fost făcute de cititorul DC News în jurul orei 05:00 și arată cozi imense formate în zona de plecări a aeroportului. 

În ultima lună, Aeroportul Otopeni a trecut printr-o situație extrem de dificilă, pe de o parte din cauza procedurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, iar pe de altă parte din cauza fluxului mare de călători, mulți dintre ei români din diaspora care au venit să-și petreacă sărbătorile acasă.

 

Mii de zboruri, anulate în ultimele zile. Noi întârzieri și anulări, anunțate

Mai mult de 7.500 de zboruri au fost anulate în ultimele trei zile, potrivit site-ului de monitorizare a datelor FlightAware.

Companiile aeriene chineze și americane par a fi cele mai afectate, cu noi întârzieri și anulări anunțate pentru luni.

Echipajele companiilor aeriene au fost depistate pozitiv. Personalul care nu a fost testat pozitiv, dar care a fost în contact cu persoanele infectate, este obligat să se autoizoleze.

Cazurile înregistrate de Covid sunt în creștere puternică în întreaga lume, în mare parte din cauza variantei Omicron.

În ciuda primelor constatări conform cărora Omicron este mai blând decât alte variante de coronavirus, oamenii de știință sunt îngrijorați de numărul mare de infecții înregistrate. Cele mai afectate companii americane sunt Delta, United și JetBlue.

United a avertizat anterior că o creștere bruscă a cazurilor de Omicron a avut "un impact direct asupra echipajelor noastre de zbor și a celor care ne conduc operațiunile", adăugând că a contactat pasagerii afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport.

Omicron este acum tulpina dominantă în SUA.

Cu toate acestea, cea mai afectată companie aeriană unică pare a fi China Eastern, cu peste 390 de zboruri anulate duminică. Aeroportul din orașul Xi'an, din nordul Chinei, a raportat peste 120 de anulări de zboruri. Aeroportul Heathrow din Londra a înregistrat peste 60 de zboruri anulate duminică, notează Mediafax (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel